0. Micromons i ” About Me”

Una de les opcions molt bàsiques i sencilles per iniciar-se amb scratch es a través del que es diu Micromons a partir d’una petita adaptació de l’editor de l’scratch podem iniciar-nos amb projectes senzills on la pantalla d’edició de l’scratch queda més simplificada , afavorint la introducció a aquest llenguatge de programació.

Us poso enllaç dels micromons clicant aquesta imatge:

En aquesta pàgina podeu trobar petites propostes de projectes per fer iniciar-se d’una manera simple i senzilla.

En aquesta imatge podeu veure la diferència.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per poder convertir un projecte amb una pantalla d’edició com la que veieu en la imatge , simplement cal tenir en compte la url.

https://scratch.mit.edu/projects/embed-editor/133865271/?isMicroworld=true

https://scratch.mit.edu/projects/embed-editor/133865271/

 

Afegint ?isMicroworld=true a qualsevol projecte que tinguem en linia el podrem visionar de manera més senzilla , sobretot per nens més petits.

Us passo enllaç de la web ScratchCatalà on hi ha un article molt ben explicat sobre aquesta manera de començar amb scratch ( clica imatge)

 

 

 

 

 

 

 

ABOUT ME

Una altra proposta o repte que pot motivar i ajudar a iniciar-se amb la programació scratch es a través de la realització d’una petita minipresentació , on s’expliqui aspectes tals com:

Qui soc?

On estudio?

Que m’agrada?

Quin esport faig ?

……

D’aquesta manera l’infant s’inicia amb un projecte de presentació que li permet plasmar a l’ordinador allò que li agrada, que vol expressara ja sigui amb moviments, imatges, …… i permet anar coneixent d’una manera atractiva el funcionament d’scratch.

Passo aquí un petit enllaç de projectes ja creats que ens podem ajudar per iniciar les nostres presentacions i la possibilitat que dona scratch per realitzar les nostres presentacions, clicar imatge:

 

Aquí us enllaço el modul 1 on hi ha les 12 sessions pensades per fer una postal interactiva però que també ens potser útil per realitzar la nostra presentació ( posar personatges, escenaris, moviment, audio…)