Es pot mesurar la bellesa?

En l’àmbit artístic ens hem introduït en un concepte que tothom dona per sabut, però que realment ningú té molta idea: La Bellesa.

La nostra primera tasca ja ens va donar molt a pensar: Es pot mesurar la bellesa? És curiós com un simple concepte, que tothom coneix, podia donar tant a parlar. 

Ja havíem vist aquest concepte des de la mirada dels artistes del Renaixement, i com aquest estava relacionat amb la proporció i la simetria. 

Què és per nosaltres la bellesa? Per contestar aquesta pregunta vam fer una imatge interactiva, amb la plataforma Genially o Thinglink,  on vam plasmar el nostre significat de bellesa, a través d’imatges, música, vídeos. 

Seguidament, cadascú va escollir diferents cançons que considerem les més boniques de la història. Com a resultat van sortir diferents estils i èpoques, i en parelles vam crear uns vídeos en els quals enfrontàvem dues cançons, i a través de votacions del públic a l’Instagram de l’Institut, podem saber quines són les escollides per la gent. 

Aquí podeu escoltar una playlist, en creació, amb les cançons que han anat sortint:

 

Posteriorment, hem analitzat el cànon de bellesa al llarg de la història, i com s’ha deixat constància d’aquest a les obres d’art o als mitjans de comunicació. 

Hem acabat aquesta unitat fent una reinterpretació de les Tres Gràcies, un tema que ha perdurat a la història i ha passat per diferents èpoques de l’art, des del Renaixement fins al Surrealisme.

 

3r ESO B

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>