Estàs pantallat? 📱

Xarxes socials, internet, penjar fotografies, videojocs, televisió, publicitat i mòbil. Aquests han estat els temes que hem estat debatint i reflexionant en el taller d’Estàs pantallat? que ens han fet de l’associació EDPAC (Educació per a l’educació crítica).

Parlant de Comunicació per xarxes vs comunicació cara a cara hem vist com les xarxes amaguen les nostres emocions i es perden una part de comunicació no verbal molt important.

També ens hem adonat com és d’important preguntar si tothom vol sortir a la foto abans de fer-la i preguntar abans de pujar una foto a les xarxes socials ja que aquesta deixa de ser privada a estar a l’abast de tot el públic.

Com podem saber si estem VICIATS a les pantalles?
N’hem estat parlant i debatent del que volia dir sense parlar d’hores (ja que hi ha estudis que diuen que més d’una hora al dia ja és vici). Hem arribat a les següents conclusions:
1. Si deixem de fer allò que ens agrada fer com quedar amb els amics, llegir, tocar la guitarra, anar amb bici, dibuixar…
2. Si no controlem l’ús que en fem (quan acabi la partida, 2 minuts més…)
3. Si només parlem o pensem amb un sol tema (en el videojoc, pensar amb les fotos d’instagram…
4. Si el nostre estat d’ànim no és independent a la pantalla (trenquem un mando quan perdem una pantalla…)
5. Si afecta al menjar o dormir (mengem amb les pantalles i no dormim prou hores a causa de les pantalles)

Què ens passa quan estem massa hores davant de pantalles?
Físicament ens poden picar els ulls, ens fa mal de panxa, de cap, de coll, d’esquena…En quan a l’estat d’ànim, ens generen poques ganes de fer coses, tristesa, estem més apàtics, sense ganes de fer res i “ens fa pal” fer qualsevol cosa. Això, és resultat que el nostre cervell absorbeix tots els estímuls de les pantalles i acaba molt cansat.

Com evitar que quedem absorbits per les pantalles?
– Consensuar un horari amb la família o fer-los nosaltres
– Fer altres coses que ens agrada i no oblidar-les
РAprendre a fer-ne un bon ̼s
– FER PRIMER LES TASQUES I DESPRÉS LES PANTALLES

I llencem la següent reflexió per a que la feu a casa tranquil·lament tots junts: Tenir mòbil és un desig o una necessitat?

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>