TV3 i CLAN 📺

Canal Super3

El canal Super3 ha arribat a un acord amb el Departament d’Educació per proposar als centres educatius, als docents i a les famílies programes del Super3 que puguin contribuir a l’aprenentatge dels alumnes. Alguns d’aquests espais recomanats són “Una mà de contes“, el programa de ciència “Dinàmiks”, l’informatiu infantil i juvenil “InfoK”, l’espai de cuina amb “Manduka” o el concurs d’anglès “Fish&Chips”. També incorpora el nou format digital “Avui aprenem“, peces curtes on els súpers podran descobrir curiositats dels animals o relacionades amb el món de la natura, entendre alguns descobriments científics, jugar en anglès o descobrir fets curiosos de la història.

Canal Clan

El Ministeri d’Educació, en col·laboració amb RTVE , posa en marxa aquest dilluns la iniciativa ‘Aprenem a casa’, a Clan TV , dirigida a escolars de primària i ESO per facilitar l’aprenentatge durant la suspensió de l’activitat lectiva motivada per l’estat d’alarma.

Portes Obertes


PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ ALUMNES D’INFANTIL I PRIMÀRIA
Preinscripció del 23 de març al 1 d’abril de 2020
Matriculació del 16 al 22 de juny de 2020
AJORNAT FINS A NOU AVÍS!
Per les famílies interessades en conèixer l’escola us proposem que truqueu a l’escola per acordar… Llegeix més»

Xocolatada Solidària 6/3/20

Tot un èxit!!! Mil gràcies a les famílies de l’escola, a l’AMPA, als habitants de Subirats i rodalies, a Salia i la cuinera del centre, als organitzadors de xocolatadasolidaria.org i a la família del David i al David per una tarda tan maca, solidaria i… Llegeix més»

CARNAVAL 2020

El Rei Carnestoltes ha arribat a l’escola!  i les seves consignes han estat:
 
DILLUNS: “Alguna cosa al cap hauràs de portar, una gorra o un bon pentinat.”
DIMARTS: “D’esportista hauràs d’anar, o l’Imma 2 voltes a la pista et farà donar.”
DIMECRES: “Cadascú el dimecres haurà de portar, un… Llegeix més»

Dia de la No violència i la Pau

Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort.
Amb motiu d’aquesta diada a l’escola vam fer un acte… Llegeix més»

Compostador

Agrair a l’Ajuntament el nou compostador per l’escola! Al taller d’hort d’ahir els alumnes de cicle mitjà i superior van haver de muntar-ho treballant en equip i sense instruccions,repte aconseguit!

Nadal al Montcau

Recordeu! Avui a la tarda a partir de les 16.30h PORTES OBERTES a l’escola i a l’aula, us esperem!
I demà gaudirem plegats del concert de nadal a l’Ateneu Ordalenc.

Bibliobús

El passat dimarts 10 de desembre vam gaudir de l’espectacle del Bibliobús “El Sol i la Lluna” de la Companyia Sgratta. Ens van acompanyar famílies i gent de la residència, i vam gaudir grans i petits plegats!

Informar també que el servei de bibliobús torna… Llegeix més»

Santa Cecília

El passat dijous 21 de novembre amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, vam gaudir de dos tallers de percussions organitzat per l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP). Tots els alumnes de l’escola i de la llar van poder veure i tocar diferents instruments de percussió. Els alumnes de primària van poder practicar ritmes amb l’ajuda dels mestres de música de l’EMAP.

A la tarda vam cantar vaires cançons a l’Ateneu Ordalenc, qui ens va cedir l’espai. Una tarda organitzada per la mestra de música, on també alguns alumnes es van animar a pujar a l’escenari i fer una demostració de les seves habilitats amb algun instrument musical.

Enguany és el primer curs que ho organitzem i ha estat tot un èxit de dia, esperem el proper curs poder compartir-ho amb les famílies!

English exercises

Propostes online per practicar l’anglès:
Pronouns and to be:
https://www.myenglishpages.com/site_php_files/grammar-exercise-be-present.php
Days of the week:
http://www.eslkidslab.com/worksheets/set2/daysworksheets/days%20of%20week.pdf
Numbers:
https://www.real-english.com/reo/8/unit8.htm
https://www.real-english.com/reo/8/8-1.htm
https://www.real-english.com/reo/8/8-2.htm
https://www.real-english.com/reo/8/8-3.htm
https://www.real-english.com/reo/8/8-4.htm

Castanyada

La Castanyada va ser una festa especial a l’escola ja que va estar plena d’actes i activitats.
Al matí vam organitzar gràcies a les famílies una exposició d’esmorzar de tardor on vam poder veure creacions espectaculars de castanyada i halloween. Més tard vam esmorzar tots plegats… Llegeix més»

Pati al bosc

A l’escola El Montcau, en línia amb el nostre projecte educatiu, ens agrada gaudir de l’entorn natural que ofereix Ordal per això mensualment els nostres alumnes gaudeixen de l’estona de pati al bosc.

Moments de gaudir, investigar, còrrer, saltar, trobar, descobrir, d’aventura, de benestar… 

Setmana pel Clima

La setmana pel Clima celebrada a l’escola, ha estat tot un èxit!
Hem vist fent un minut de silenci per la natura, hem dut samarretes verdes, hem vist reportatges sobre el canvi climàtic i la cura del medi ambient, hem fent cartells i hem cridat “Salvem… Llegeix més»

Menjador escolar SALIA

NOU SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR i MENÚ SETEMBRE

Menú setembre Salia_setembre_19 (1)

L’AMPA ens ha informat de que la coordinadora del servei de menjador de SALIA és diu Mireia i podreu contactar amb ella per qualsevol dubte respecte les inscripcions i també pels serveis esporàdics o… Llegeix més»