Claki: aprofitem l’oli usat!

El grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem ens presenta en aquest inici de curs un vell conegut per a la comunitat de l’escola però que potser les famílies que heu arribat aquest curs al centre no coneixeu encara: el Claki. 

Aquest projecte es basa en un programa d’educació ambiental, destinat als infants i a les seves famílies, que busca la conscienciació del greu problema ambiental que suposa un residu altament contaminant com és l’oli vegetal de cuina fet servir. 

Es tracta d’un programa centrat en les escoles però obert a tothom, que no busca tan sols la sensibilització en els problemes ambientals sinó també la participació activa per col·laborar en: 

  • La revaloració d’un residu cap a una font d’energia alternativa i molt menys contaminant: el biocombustible o biodièsel. 
  • Fomentant l’economia social, creant feina i donant oportunitats a la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social. 

Resultats del curs 2022 – 2023

Des d’Entrem han volgut reconèixer i agrair la vostra participació en el projecte de Recollida d’oli vegetal de cuina usat a les Escoles, i felicitar-vos pels excel·lents resultats obtinguts durant el curs 2022-2023, resumits a continuació:


Com funciona el Claki?

El procés a seguir és el següent: els nens i nenes reben a l’escola un Claki, un envàs per la recollida d’oli vegetal de cuina fet servir. Un cop l’envàs és ple d’oli, es retorna al contenidor específic que hi ha a l’escola i a canvi es rep un nou envàs buit. En el nostre cas el Claki es pot portar els dimecres al matí. L’administrativa de l’AMPA recull els envasos i els substitueix per altres buits i nets que els nens i nenes tornen a casa a la tarda.

Si no teniu Claki, poseu-vos en contacte amb l’AMPA a l’adreça ampa@escolamasiperera.cat.

Quin oli podem posar a dins el Claki? 

Dins el Claki podem posar tot l’oli d’origen vegetal (tot l’oli que fem servir a la cuina és d’origen vegetal: oli d’oliva, de gira-sol, de colza, de palma… Tot l’oli de les llaunes de conserva). No cal separar els diferents tipus d’oli ni cal colar l’oli de les restes de menjar, es pot ficar tot directament a dins el Claki. 

Aquest projecte reforça la conscienciació i sensibilització dels infants amb el reciclatge, permet afegir un punt de recollida d’olis usats de cuina al municipi i dona suport a un centre especial de treball que té com a objectiu promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>