Deures d’estiu 2018

L’estiu és un temps especial, sobretot pels nens i les nenes… pels adults també, tot i que menys dies, però també. Temps per relaxar-se, gaudir de la vida, del temps i de viure a un ritme més feliç. Només cal que tanqueu els ulls i recordeu fa uns anys, no tants com per haver-nos-en oblidat, de com tots quan hem sigut petits hem gaudit d’aquest temps, d’aquests dos mesos diferents, gairebé màgics on el temps passa a ser nostre i podem fer de tot i de res.

En aquest espai web que hem creat des de l’escola, no us trobareu recomanacions de quadernets de deures, ni llibres d’activitats per l’estiu, exercicis operacions matemàtiques . Pensem que és important que els alumnes gaudeixin el moment que viuen, el de ser nens i nenes, i que també és un moment ideal per continuar aprenent i treballant però a un altre ritme i amb un altre temps…

Sembla ser que cada cop hi ha més consciència que la tendència de fer nens que viuen amb uns horaris d’adults (escola, extraescolars i deures, o ara a l’estiu: casal i quadernet d’estiu) no aporta cap gran millora, ni porta enlloc.

Des del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar unes Recomanacions d’estiu de la Generalitat

També ens encanta jugar i pensem que és una de les millors maneres d’aprendre.. Hi ha molts jocs de llengua per passar una bona estona i practicar, jocs de matemàtiques (sudokus, enigmes, jocs de lògica,etc). Pels més tecnològics i teconològiques hi ha aplicacions que també estan molt bé, com el Duolingo, per aprendre un nou idioma. Guessup, per treballar el raonament, la deducció i fer uns riures i altres més classics com connecta lletres , sudokus … però no us hi enganxeu a les pantalles! poseu-vos un horari que correu el risc de no enterar-vos i que ja hagin passat la meitat de les vacances! Aprofiteu!!! i per si us falten idees, com cada any des de l’escola us en fem arribar un bon grapat de “deures” per l’estiu de l’Escola (Infantil i primària).

Esperem que quan ens veiem al setembre hagueu pogut fer-ne uns quants i ens expliquem com de bé ens ho hem passat.

Molt bones vacances i gaudiu molt!

L’equip de mestres de l’escola.