LLUM I FOSCOR

Durant aquesta setmana hem tingut el plaer de tenir entre nosaltres en Sergi Guzman, un mestre especialitzat en activitats de llum i foscor. 

En un tres i no res va transformar una aula en un espai ben creatiu, replet de propostes per descobrir secrets amagats com la llum fosca, les fibres òptiques, el material fluorescent (és tot aquell que reflecteix la llum) i el fosforescent (és el que reté la llum i la manté durant uns segons).

Sovint, tendim a relacionar la foscor amb un estat de por o perill. Amb totes les experiències viscudes dins d’aquesta aula, vam descobrir que ens ho podem passar d’allò més bé combinant a través del joc la ciència, l’art i la vivència d’experimentació. 

Des de casa també podem crear espais foscos o il·luminats amb materials fosforescents per a generar emocions positives com les d’aquesta sessió.

Per acabar, en Sergi ens ha recomanat un bon conte relacionat amb aquesta temàtica: “El apagón” d’en John Rocco. 

A partir d’aquesta narració, podem establir una petita conversa vers “què és la por?, quines coses ens fan por, com ens sentim quan tenim por?…” 

Al següent enllaç podreu veure tot allò que es va viure dins l’aula de llum i foscor! Mireu mireu!

Taller de llum i foscor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>