LA XOCOLATA
Espesa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.
En xicra o en tassa,
prou que ho diu la gent,
mai no n’hi ha massa.
S’hi poden sucar
galetes, melindros,
o bé un tros de pa.
És bona al matí
i quan s’hi berena
té un gustet molt fi.
Espessa i lluent,
tothom se la menja,
ai!, a cremadent.
Extret de Martí i Pol, Miquel Bon Profit i Per Molts Anys, Ed. Barcanova
L’Amadeu Kinder ha estat la mascota que entre tots els nens i nenes de l’escola hem escollit per a la nostra Setmana Cultural relacionada amb la xocolata. Ha estat dissenyada per l’alumna CARLA VALIENTE CHAMORRO, de 6è A.
ACTIVITATS
§ Inauguració de la Setmana Cultural a càrrec dels alumnes de 6è.
§ Xocolatada per a tots a càrrec de l’AMPA de l’escola.
§ Decoració i ambientació de l’escola.
§ Contes de xocolata per a tots, a càrrec de Nona Umbert.
§ Visita al Museu de la Xocolata de Barcelona.
§ Parvulari i cicle mitjà visitaran la fàbrica de la xocolata Torras.
§ Cicle superior visitarà la fàbrica Nutrexpa.
§ Taller d’impressió amb xocolata per a parvulari a càrrec de La Taca.
§ Taller per a cicle inicial a càrrec de Marina Navarro.
§ Taller d’escriptura amb xocolata per a cicle mitjà a càrrec de La Taca.
§ Xerrada de Francesc sobre el comerç just per als alumnes de cicle superior.
§ Tallers a càrrec dels mestres de l’escola:
– Cuina: Fondue de fruites, piruleta, tartaleta, caseta de xocolata, pastisset de galetes, bombons, degustació, cacau de truites.
– Altres tallers: Barret de pastisser, treball sensorial, pintem amb xocolata, caseta de xocolata, la procedència del cacau.
§ Passi de pel·lícules i documentals.
§ La xocolata a la publicitat i als contes.
§ Monogràfic del cacau i la xocolata.
§ Tast de xocolata per a pares i mares amb activitat per als nens.