PROJECTE DE L’UNIVERS

COM JA SABEU, ELS NENS I NENES D’INFANTIL, SOM LA CLASSE DE LES ESTRELLES, I DURANT EL CURS, HEM TINGUT CONVERSES MOLT INTERESSANTS DE COSES QUE SABEM DE LES ESTRELLES, DELS PLANETES, DE L’UNIVERS EN GENERAL I HEM ANAT FENT DIFERENTS PROPOSTES I ACTIVITATS PROPOSADES TANT PER NOSALTRES COM PER LES MESTRES.

HEM DIBUIXAT AMB ESPONGES, HEM TREBALLAT EL CONTE “EL MEU AMIC EXTRATERRESTRE”, HEM FET JOC DE PISTES TROBANT EL NOM DE MOLTS ELEMENTS DE L’UNIVERS ESCAMPATS PER L’AULA (veure conversa), HEM EXPERIMENTAT A LA TAULA DE LLUM HAVENT DE TROBAR LLETRES ENTRE UN MUNT D’ESTRELLES, HEM PARLAT D’ASTRONAUTES, CONSTEL·LACIONS, LA LLUNA, EL SOL,…

CONVERSA DEL JOC DE PISTES:

1. Conversa Joc de pistes

I QUAN COMENCEM EL 3R TRIMESTRE TENIM UNA CONVERSA MOLT INTERESSANT, ÉS LA SEGÜENT:

2. Conversa planetes

AIXÍ QUE ARRIBEM A LA CONCLUSIÓ QUE HO VOLEM SABER TOT DE L’UNIVERS, DELS PLANETES, DE LA LLUNA, I ÉS QUE SOM MOLT CURIOSOS!!! AMB LES MESTRES CONTINUEM LA CONVERSA I DECIDIM DE FER EL NOSTRE PLANETARI A L’AULA. PERÒ PER FER-HO, NECESSITAREM SABER MÉS, I DEMANEM A LES FAMÍLIES QUE ENS AJUDIN PORTANT COSES DE CASA, CONTES, DOCUMENTALS, ALGUN OBJECTE, EL QUE SIGUI, I LES MESTRES TAMBÉ ENS DIUEN QUE SI ALGÚ DE LA FAMÍLIA VOL VENIR A EXPLICAR-NOS ALGUNA COSA DEL TEMA, DONCS TAMBÉ HO POT FER.

I COMENCEM A MUNTAR UN MURAL ENORME QUE SERÀ L’UNIVERS…

ALGÚ PROPOSA DE FER EXPERIMENTS, JA QUE ENS AGRADEN MOLT, I TAMBÉ ALGÚ DEMANA QUE COMENCEM PEL PLANETA TERRA, PERQUÈ ÉS EL NOSTRE… SE’N DIU EL PLANETA BLAU DIU ALGÚ, NOOO, EL PLANETA VERD…. PERÒ LA CRISTINA PORTA LA BOLA DEL MÓN I VEIEM QUE HI HA MOLTA AIGUA I TAMBÉ MOLTS PAÏSOS… I FEM UN EXPERIMENT…

AMB COLORANT BLAU I VERD FICAT DINS DE POTETS PETITS, SIMULEM EL PLANETA TERRA ALS COTONETS RODONS, TREBALLEM LA MOTRICITAT FINA FENT AQUEST EXERCICI, DONCS COSTA UNA MICA APRETAR LA PIPETA I AGAFAR LÍQUID PER DESPRÉS MULLAR EL COTÓ…

ENS ANEM ANIMANT, I TOT PLEGAT, UN DIA, TOTHOM HEM COL·LABORAT A BUSCAR I PORTAR COSES A L’AULA…

L’ÈLIA ENS PORTA UNA BOLA DEL MÓN QUE FA LLUM, HEM ENTRAT A L’AULA, HEM TANCAT LLUMS I BAIXAT PERSIANES I SÍ!!! FA LLUM! L’EMMA I L’ANNA ENS HAN PORTAT CONTES I UN SISTEMA SOLAR QUE HAN PINTAT ELLES DUES A CASA!!! EN JAN, ENS HA PORTAT UN CONTE MOLT BONIC, LA NAIA ENS HA PORTAT UN LLIBRE MOLT INTERESSANT DEL SISTEMA SOLAR, EN KHADIM UN CONTE DE LA LLUNA,…

MICA EN MICA, EL PROJECTE VA AGAFANT FORMA, I LES MESTRES HAN TROBAT 16 CAIXES BLANQUES MOLT BONIQUES, I LES DECOREM COM VOLEM. EN AQUESTES CAIXES HI ANIREM GUARDANT ELS EXPERIMENTS I COSES QUE ANEM FENT DEL SISTEMA SOLAR, LES ESTRELLES, L’UNIVERS, TOT!!!

JA HI HEM COMENÇAT A GUARDAR-HI COSES, PERÒ SHHHHT…. HAUREU D’ESPERAR A VEURE-HO!!!

QUÈ DEVEM PINTAR AQUÍ…?

EPS! LA MARTINA AQUESTA DARRERA SETMANA, ENS HA SORPRÈS AMB UN SISTEMA SOLAR QUE HA FET A CASA AMB LA SEVA FAMÍLIA, VAIA MÀSTER-CLASS QUE ENS FA!!!

PERÒ ENS HA AGAFAT PER SORPRESA, I ENS EXPLICA QUE AQUEST SISTEMA SOLAR A LA FOSCOR FA LLUM! BAIXEM LES PERSIANES I TANQUEM LLUMS, PERÒ NO VEIEM RES DIFERENT… PERÒ L’ENDEMÀ, LES MESTRES ENS PORTEN LOTS, I IL·LUMINEM TOT EL SISTEMA SOLAR I QUAN APAGUEM ELS LLUMS I TORNEM A BAIXAR PERSIANES, MÀAAAGIA!!! FA LLUM!!!! LA MARTINA ENS EXPLICA QUE ESTÀ PINTAT AMB UNA PINTURA ESPECIAL, HEHEHE

I CONTINUEM… L’ONA ENS PORTA UN CONTE MOLT INTERESSANT DE L’UNIVERS! I EN JAN ENS PORTA UN TELESCOPI, ENS DIU QUE ÉS SEU I DEL SEU PARE, I QUE SERVEIX PER MIRAR LES ESTRELLES. DE FONS, VEIEU QUE EL NOSTRA PLANETARI COMENÇA A AGAFAR FORMA?

 

AQUESTA DARRERA SETMANA, VAM COMENÇAR EL DILLUNS (16-04-2018) FENT UN TELESCOPI DE COLORS TOTALMENT DIY. CADA NEN I NENA TENÍEM UN TUB DE PAPER DE WÀTER BUIT, I VAM TRIAR UN PAPER DE CEL·LOFANA DEL COLOR QUE VOLÍEM. EL VAM ENGANXAR AL TUB I UNA TARDA VAM ANAR A EXPLORAR A FORA EL PATI, ENS VAM INTERCANVIAR ELS TUBS, I VAM PODER VEURE QUE EL MÓN POT SER DE MOLTS COLORS, ELS NÚVOLS, ELS ARBRES, EL TERRA, LES FULLES, L’ESCOLA,… FINS I TOT ELS COMPANYS!!!

DIMARTS, VAM CONTINUAR AMB EL PROJECTE, I COM QUE ESTEM TANT ENGRESCATS AMB ELS PLANETES, VAM FER UN EXPERIMENT!

AMB FARINA, SAL, OLI I AIGUA, VÀREM PODER EXPERIMENTAR I MANIPULAR AQUESTS INGREDIENTS TOT BARREJANT-LOS I MENTRESTANT PARLAR DE LA SEVA TEXTURA, DE L’OLOR, DE LA TEMPERATURA, EL COLOR, ETC… VAM FER UNA BOLA, I PODÍEM ENFONSAR ELS DITS. QUÈ VAM FER? INTENTAR FER EL PLANETA MERCURI!!! ALGUNS AL TIRAR MOLTA AIGUA ALS INGREDIENTS, QUEDAVA MÉS LLEFISCÓS, ALTRES ENS COSTAVA FER LA BOLA, DONCS ENS QUEDAVA LA PASTA ENGANXADA ALS DITS!!!

HEM DECIDIT DEIXAR QUE S’ASSEQUIN TOTES LES BOLES PER DESPRÉS, PODER PINTAR-LES DEL COLOR DEL PLANETA MERCURI. DIVENDRES ENCARA SÓN HUMIDES, HAUREM D’ESPERAR A VEURE-LES EL PRÒXIM DILLUNS DIA DE SANT JORDI!!!

 

AHIR DIMARTS 24 D’ABRIL, VAM FER UN EXPERIMENT SIMULANT ELS VOLCANS DEL PLANETA VENUS, ABANS PERÒ VAM PARLAR D’AQUEST PLANETA: PERQUÈ ÉS UN PLANETA CALENT? PERQUÈ ES DIU VENUS? COM EL VEIEM DES D’AQUÍ A LA TERRA?…

I VAM PODER COMPARTIR AQUEST EXPERIMENT AMB ELS NENS I NENES DE L’ESCOLA BRESSOL!

VÍDEOS:
QUINS CRITS D’EMOCIÓ!!!

 

DESPRÉS D’UN CAP DE SETMANA MOLT LLARG, EL DIA 2 DE MAIG QUE REPRENEM LES CLASSES, PINTEM EL PLANETA MERCURI, MIREU QUE ENFEINATS QUE ESTEM!

EL 8 DE MAIG ÉS EL TORN DEL PLANETA VERMELL, MART!

MIREM EL SEGÜENT VÍDEO:

 

I FEM EL NOSTRE PLANETA VERMELL TOT FENT UN COLLAGE, MÍREU QUINA FEINADA!

I EL MATEIX DIA 8 DE MAIG, A LA TARDA, PINTEM UNS COETS MOLT XULOS, PERÒ EI! HEM PRACTICAT EL COMPTE ENRERE, I COM EN SABEM!!! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0..!!! CONTINUEM!!!

 

EL DIMARTS 15 DE MAIG, AVANCEM CAP AL PLANETA MÉS GRAN DE TOTS, JÚPITER!

MIREM ATENTAMENT EL SEGÜENT VÍDEO:

I EN AQUEST CAS, EXPERIMENTEM AMB EL NOSTRE COS, TOT INTERPRETANT ELS MOVIMENTS DEL PLANETA JÚPITER! PERÒ DEU NI DO! HEM ACABAT MIG MAREJATS!!!

 

I ANEM AVANÇANT, I ANEM APRENENT UNA MICA DE CADA PLANETA, PERÒ AVUI DIMARTS 22 DE MAIG, DEIXEM ELS PLANETES PER PARLAR D’ELLA, ENS TÉ ENCISATS, SABEU DE QUI PARLEM? DE LA LLUNA!!!!

TOTS SABEM UN MUNT DE COSES D’ELLA:

NO ÉS UN PLANETA, ÉS UN SATÈL·LIT! GIRA AL VOLTANT DE LA TERRA. LA LLUNA BRILLA, ELS RAIGS DE SOL ELS REFLECTEIX COM SI FOS UN MIRALL, TÉ FORATS PER TOT ARREU, ES DIUEN CRÀTERS! I ÉS QUE HI CAUEN METEORITS A LA LLUNA. NO HI HA PLANTES NI ANIMALS, I PER ANAR-HI NECESSITEM UN COET! LA LLUNA TÉ MOLTES FORMES, VA CANVIANT SEGONS EL TRAJECTE DE LA LLUNA, SÓN LES FASES DE LA LLUNA, I NOSALTRES HO HEM REPRESENTAT D’AQUESTA MANERA, AMB GALETES OREO:

HEM OBERT LA GALETA, I A MOLTS SE’NS HA OBERT DE MANERA QUE LA XOCOLATA BLANCA SEMBLAVA LA LLUNA PLENA! QUINES TEMPTACIONS QUE HEM TINGUT DE MENJAR-NOS LA XOCOLATA…

PER FER LA LLUNA MINVANT, ENS HEM MENJAT UN TROS DE XOCOLATA BLANCA, I PER FER LA LLUNA NOVA NOMÉS HAVÍEM DE GIRAR LA GALETA, PER DESPRÉS FER LA FORMA DE LA LLUNA CREIXENT… I AL FINAL, SABEU QUÈ HA PASSAT, OI?

DONCS SÍ, ENS HEM MENJAT LA LLUNA!!!

 

I CONTINUEM AMB ELS PLANETES, AQUEST COP LI TOCA EL TORN A SATURN I URÀ.

AQUEST DIMARTS 29 DE MAIG, AL MATÍ, HEM MIRAT EL SEGÜENT VÍDEO DE SATURN:

TOTS TENÍEM MOLT CLAR QUE SATURN ÉS UN PLANETA AMB ANELLS O ANELLES. ENS AGRADA MOLT AQUEST PLANETA, PERÒ RESULTA QUE AQUEST PLANETA AMB ANELLS ÉS L’ÚNIC QUE PODEM VEURE AMB UN TELESCOPI DES D’AQUÍ LA TERRA.

I COMENCEM A ELABORAR EL NOSTRE PLANETA SATURN

AVUI ESTÀVEM BEN ENGRESCATS, I ÉS QUE HEM COMENÇAT A FER A L’AULA EL NOSTRE PLANETARI, PERÒ ENCARA NO US EL PODEM ENSENYAR… ÉS SORPRESA!!!

I A LA TARDA, HEM VOLGUT MÉS I VOLÍEM SABER COSES DEL SEGÜENT PLANETA, URÀ!

RESULTA QUE AQUEST PLANETA LI DIUEN EL GEGANT DE GEL, QUIN FRED NOMÉS ESCOLTAR AQUEST NOM! I UNA COSA QUE ENS HA SOPTAT, ÉS QUE EL SEU MOVIMENT DE ROTACIÓ NO ÉS HORITZONTAL, SINÓ VERTICAL!!! I, SABEU QUE URÀ TAMBÉ TÉ ANELLS? EL QUE PASSA QUE NO ELS VEIEM…

VOLEU SABER QUÈ HEM FET AMB URÀ?

LES MESTRES ENS HAN PORTAT CÈRCOLS DE TOTES LES MIDES (ANELLES), I TAMBÉ UNA PILOTA GEGANT DE COLOR BLAU, COM URÀ.

I A UNS METRES APARTATS DE LA PILOTA (URÀ), HAVÍEM DE LLANÇAR LES ANELLES PER TAL QUE EL PLANETA TINGUÉS ELS SEUS ANELLS, QUE DIFÍCIL! LLAVORS HEM PROVAT DE TIRAR ELS CÈRCOLS A DINS D’UNA AMPOLLA D’AIGUA, ENS HA RESULTAT UNA MICA MÉS FÀCIL.

HEM RIGUT MOLTÍSSIM!

DESPRÉS, HEM FET UNA ROTLLANA, I ENS HAVÍEM DE PASSAR LA GRAN PILOTA DE MANERA VERTICAL, TAL COM GIRA AQUEST PLANETA, I HAVÍEM D’INTENTAR QUE NO ENS CAIGUÉS EL PLANETA A TERRA…

ESTEM BEN ENGRESCATS, I VOLEM CONTINUAR JUGANT, EXPERIMENTANT I APRENENT AMB ELS ELEMENTS DEL SISTEMA SOLAR, I ENS EN FALTA UN, NEPTÚ!!!

ALGÚ DIU QUE ÉS UN PLANETA MÉS FRED QUE URÀ!!!! I TROBEM INFORMACIÓ SIMILAR ALS DIFERENTS LLIBRES QUE HEM ANAT PORTANT DURANT EL CURS…

A MÉS, EN AQUEST VÍDEO TAMBÉ DIU EL MATEIX, FA MOLT I MOLT FRED… I A MÉS, ESTÀ COBERT D’UN GAS DE COLOR BLAU, I PER AIXÒ EL VEIEM BLAU…

I DIJOUS 31 DE MAIG, LES MESTRES ENS PORTEN UN PILOT DE GLAÇONERES, AIGUA I COLORANT BLAU. OMPLIM GLAÇONERES I LES POSEM AL CONGELADOR.

JA SOM DILLUNS! I QUINES GANES D’ANAR A VEURE SI LES GLAÇONERES ESTAN BEN CONGELADES!!! UAUUUUU, SÍ!!!!!

AMB UN FULL GRUIXUT, I ELS GLAÇONS DE COLOR BLAU, EXPERIMENTEM AMB GEL: FEM DIBUIXOS, LLETRES, QUEDA TOT EL PAPER DE COLOR BLAU, I LES NOSTRES MANS TAMBÉ!!!

DEIXEM EIXUGAR EL PAPER, I… L’ANNA PORTA DE CASA LA SEVA MÀQUINA DE TROQUELAR, I AQUEST FULL BLAU ES CONVERTEIX EN EL PLANETA NEPTÚ!!!!

ARA SÍ, HEM ARRIBAT AL FINAL DEL NOSTRE PROJECTE!!! I AVUI DIMECRES, ENS HEM EMPORTAT UNA CAIXA DECORADA PER NOSALTRES MATEIXOS AMB TOTES LES PROPOSTES REALITZADES A L’ESCOLA, MIREU, MIREU!

ABANS D’ACABAR PERÒ, US VOLEM RECOMANAR UN CONTE QUE HEM EXPLICAT A L’AULA, ES DIU: “COME TROVARE UNA STELLA“, EL VAN PORTAR D’ITÀLIA L’ANNA I LA CRISTINA, I DESPRÉS DE LLEGIR-LO EN ITALIÀ I FER LES NOSTRES POSSIBLES TRADUCCIONS, VAM TROBAR EL VÍDEO EN CASTELLÀ I VAM VEURE QUE LA NOSTRA HISTÒRIA NO ANAVA TAN MAL ENCAMINADA…

AH!!! I SI VOLEU! US CONVIDEM A ENTRAR A L’AULA PER VEURE EL PETIT PLANETARI QUE HEM ELABORAT A L’AULA, ENS AGRADA MOLT JUGAR-HI A DINTRE, AMAGAR-NOS-HI, COMPARTIR HISTÒRIES FANTÀSTIQUES,… I TENIM LLUMS HI TOT!!!

PETIT VÍDEO…

 

MOLTES GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES PER COL·LABORAR APORTANT PROPOSTES XULES, PORTANT DOCUMENTACIÓ, LLIBRES, RECOMANANT-NOS VÍDEOS, HA ESTAT UN GRAN APRENENTATGE EL QUE HEM FET TOTS JUNTS!

MOLTES, MOLTES GRÀCIES!!!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>