Pla pilot d’activitat física i esport a Secundària

L’Institut de Collbató participa en el Pla pilot d’activitat física i esport a secundària que organitza la Unió de Consells Esportius de Catalunya. L’objectiu d’aquest pla és conèixer quines pràctiques esportives i esports tenen el suport dels nostres nois i noies amb la clara intenció de fer-los participants actius el major temps possible.
En la seva primera fase s’han recollit 3000 enquestes. De la nostra comarca ,el Baix Llobregat han estat 800. De l’Institut de Collbató han estat  280. En aquesta enquesta se’ls preguntava quina activitat física era la seva preferida, el perquè , si era una activitat dirigida…
En la segona fase es realitzava una sessió presencial. Concretament aquesta sessió ha estat avui dimecres 19 de febrer on dos tècnics de l’empresa Itik han realitzat una dinàmica amb 10 noies de l’Institut. Concretament de la classe del 4t B. Aquestes noies han estat seleccionades per explicar el seu punt de vista per dos motius fonamentals. El primer criteri per la seva condició de noies; sovint l’abandonament de la pràctica esportiva es dóna més en les noies que en els nois. El segon criteri de selecció ha estat per la diversitat de criteris que totes elles representaven.  Hi havia participants en esports individuals, esports col·lectius, amb una pràctica dirigida i no dirigida, i també no practicants. Ha estat una sessió molt productiva tan pels tècnics com per les nostres representants que han aportat molt bones idees.
El resultat de l’estudi es coneixerà abans de l’estiu i difondrem les dades a la mateixa web del centre.
Volem donar les gràcies a tothom que hi ha participat.