COOPE MUSEUM

COOPE MUSEUM

Els alumnes de l’Institut del Ter estrenen l’obra “Coope Museum” dirigida per Joan Roura al Museu del Ter. Aquesta obra de teatre és la proposta que van fer els alumnes de l’Institut del Ter per parlar de la història de la Cooperativa de Manlleu.

En el marc del projecte Magnet, aliances per a l’èxit educatiu, l’Institut del Ter i el Museu del Ter han desenvolupat durant el curs 2017-2018 l’activitat TEATREdeMUSEU. Sorgeix d’una línia d’activitats estable del Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre basada en la utilització del llenguatge dramàtic per la difusió del patrimoni que gestiona el museu, i que des de l’any 2005 ha representat la producció de 14 espectacles i visites teatralitzades. En aquesta línia el museu i la companyia produeixen anualment un espectacle sobre temàtiques de la història de Manlleu que es representa les nits d’estiu al Museu del Ter. Els espectacles produïts ha estat els següents:  Torn de nit. Crònica negraÀnimes de Batan,  El Meu Barri,  L’AiguatBates Blaves i 1977.

L’Institut, en el marc del projecte Magnet d’aliança educativa, s’ha incorporat a aquesta línia de treball del museu amb el desenvolupament del projecte TEATREdeMUSEU, que ha consistit en la creació, muntatge i representació d’un espectacle sobre la història de Manlleu de forma paral·lela i sobre el mateix tema que el que ha produït la companyia per aquest estiu. “Cafè, coope i puro”, de Corcia Teatre, ha tingut, doncs, el contrapunt de “Coope Museum”, l’espectacle creat en el marc d’aquest projecte amb les i els alumnes de l’Institut que ha comptat també amb la direcció de Joan Roura, membre de Corcia Teatre, dramaturg, director i actor.

La història que s’explica a l’obra “Coope Museum” s’origina en el present. La Cooperativa forma part l’any 2018 d’un museu en el qual el director rep a una jove visitant que no coneix la història de la cooperativa. Quan aquesta es queda sola a la sala del museu dedicada a la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures les figures humanes que representen diferents escenes (el cafeter, les botigueres i botiguers, els clients i clientes de la cooperativa) prenen vida i s’inicia una interacció de descoberta de la història comparada amb referents del present. A partir d’aquell moment sorgeixen debats sobre la desigualtat de gènere, el treball infantil, l’educació, els canvis socials, etc.

Per veure el vídeo del “CoopeMuseum” podeu trobar-lo clicant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>