Estades d’immersió lingüística en llengua anglesa

ESTADES D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN LLENGUA ANGLESA

Aquesta actuació forma part del Programa d’orientació i reforç per a l’avanç i suport a l’educació del Ministeri d’Educació i Formació Professional i està cofinançat pel Programa operatiu d’ocupació, formació i educació del Fons Social Europeu 2014-2020

Aquest curs, el nostre alumnat d’ESO podrà gaudir d’una estada d’immersió en llengua anglesa de tres dies en un alberg de la xarxa pública XANASCAT de la Generalitat, gràcies al finançament del FSE (Fons Social Europeu). L’acció s’emmarca en el Programa d’orientació i reforç per a la millora i suport en l’educació, finançat a través del Fons Social Europeu i gestionat, a l’Estat espanyol, pel Ministeri d’Educació i Formació Professional (Programa operatiu d’ocupació, formació i educació del Fons Social Europeu 2014-2020).

Les estades d’immersió lingüística en llengua anglesa són una acció d’extensió educativa que contribueix a la millora de la competència lingüística en llengua estrangera de l’alumnat i també de les seves habilitats socials i relacionals.

Amb aquesta proposta  que s’adreça a l’alumnat d’ESO matriculats en centres de màxima i alta complexitat es vol incrementar les oportunitats d’aprenentatge  d’una llengua estrangera de l’alumnat que, per diferents motius, té dificultat per participar en activitats extraescolars que contribueixen a reforçar l’aprenentatge d’una llengua estrangera amb poca o nul·la presència en el context social de l’alumnat.

L’alumnat participant podrà gaudir d’un programa d’activitats didàctiques i lúdiques vehiculades en llengua anglesa i dissenyades per respondre als interessos i inquietuds pròpies de les edats de l’alumnat, i motivar així el seu aprenentatge. Les activitats estaran supervisades per monitors/es  i especialistes en aquesta llengua. Així mateix professorat  del nostre centre els acompanyaran durant el viatge i l’estada.

El Projecte en llengua anglesa que treballaran els nostres alumnes s’anomena Let’s go compren activitats molt variades: des de jocs més moguts d’activitat física a activitats intel·lectuals com ara gimcanes o resoldre misteris.

L’alumnat d’ESO de l’Institut del Ter realitzarà la seva estada en dos albergs i dates diferents:

  • L’alumnat de 1r i 2n d’ESO farà l’estada a l ‘alberg Jaume I a l’Espluga de Francolí entre els dies 18 i 20 de març de 2020 (tres dies/dos nits).
  • L’alumnat de 3r i 4t d’ESO farà l’estada a l ‘alberg Mn. Antoni Batlle de Deltebre entre els dies 26 i 28 de febrer  de 2020 (tres dies/dos nits)

 

Carta informativa a les famílies de 1r i 2n d’ESO

Carta informativa a les famílies de 3r i 4t d’ESO

Let’s go Programa activitats durant l’estada

Planificació estada alberg Deltebre 3r i 4t ESO

Normativa interna alberg Deltebre 3r i 4t ESO

QUÈ CAL PORTAR

Autorització famílies estades immersió lingüística