Inauguració de l’institut Viladomat

El nou edifici de l’Institut Viladomat es va inaugurar el dia 20 de desembre amb un acte presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, i una mostra dels projectes que l’alumnat del centre ha realitzat aquest primer trimestre del curs 2018-2019.

A l’acte d’inauguració també hi van participar quatre de les dones que donen nom a diferents espais polivalents del centre; la pedagoga musical Dolors Bonal; la matemàtica Pilar Bayer; la científica Conxita Solans; i l’enginyera Laura Tremosa. Hi va ser molt present el record de la fotògrafa Joana Biarnés,  que va morir dimecres i havia d’assistir a l’acte perquè l’espai fotogràfic de l’institut porta el seu nom.

El nou equipament, que acollirà tres línies d’ESO i dues de batxillerat, ha anomenat diferents aules i espais polivalents del centre amb noms de dones catalanes destacades. A més de les assistents a l’acte d’inauguració, altres espais portaran els noms de Neus Català (sala d’usos múltiples), Dolors Aleu (aula tècnica), Lola Anglada (aula tècnica), Rosa Leveroni (biblioteca), Joana Biarnés (fotografia); i Micaela Chalmeta (menjador).

A l’acte hi va assistir tota la comunitat educativa de l’Institut Viladomat i les famílies dels seus 250 alumnes. A més d’una bona representació de la resta de centres educatius del districte i de la ciutat i de les institucions que, des de diferents àmbits, tenen relació amb el dia a dia del centre o amb la construcció del nou edifici: Consorci d’Educació i els serveis educatius, els arquitectes responsables del projecte, el Districte de l’Eixample, la inspecció educativa, les associacions de veïns…

Paral.lelament a l’acte, la mostra de projectes d’aquest primer trimestre del curs va donar a conèixer el treball que ha estat realitzant l’alumnat d’aquest institut des que es va iniciar el curs 2018-2018. Una oportunitat per conèixer de prop la seva forma de treballar, creant situacions d’aprenentatge a partir de diferents eixos d’interès des d’on es treballen totes les àrees de coneixement que s’interrelacionen.

(informació extreta de la web del Consorci)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>