Física i química per una conducció segura

El dilluns 26 de novembre  i el proper dilluns 3 de desembre l’alumnat de 4t ha fet un taller al Cosmocaixa per investigar diferents aspectes de la seguretat vial. En la primera part del taller han analitzat de què depèn la frenada d’un vehicle construint explicacions científiques relacionades amb les forces, l’acceleració i la velocitat i el tipus de moviment. En la segona part han investigat com pot inflar-se un airbag tractant d’explicar aquest procés a través d’una reacció química que desprengui molt gas en poc temps, repassant el concepte de reacció química, pressió i velocitat de reacció.
El taller també promou l’aprenentatge de continguts procedimentals com ara l’elaboració d’hipòtesis, el control de variables en el disseny experimental, la interpretació de gràfics i l’elaboració de conclusions a partir de la interpretació dels resultats. La ciència fa servir models ideals per explicar els fenòmens del món real. Imaginació, creativitat i argumentació en grup serveixen per construir les millors explicacions a les coses que passen al nostre voltant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>