Expertes de 1r d’ESO realitzen l’activitat grafits sobre dones pioneres en la ciència i la tecnologia

En el marc de la setmana de la ciència, un grup de noies de 1r han realizat l’activitat: GRAFITS URBANS “DONES PIONERES EN LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA.

L’artista Albert Penado  “Penao” ha realitzat 4 grafits de 4 dones destacades en el camp de la ciència i la tecnologia. Expertes dones científiques

Marie Curie Varsòvia (Polònia), 1869 – Passy (França), 1934

Primera dona a rebre el premi Nobel en dues disciplines diferents: física i química. Va ser la primera a utilitzar el terme “radioactivitat”. El 1898 juntament amb el seu marit, van descobrir dos nous elements químics, el poloni (Po) que va anomenar així en honor al seu país de naixement i el radi (Ra).

Hedy Lamarr (Viena), 1914 – (EUA), 2000

Inventora i enginyera implicada en la lluita contra el nazisme, va desenvolupar un sistema de comunicacions secret capaç d’emetre radiofreqüències aparentment aleatòries i que l’enemic no pogués interceptar.Avui dia aquest sistema de codificació de transmissions s’utilitza en la tecnologia de posicionament per satèl·lits (GPS), els enllaços xifrats militars, les comunicacions de la llançadora espacial amb la Terra i en la tecnologia sense fil Wi-Fi.

Peggy Whitson EUA, 1960

Primera dona comandant de l’Estació Espacial Internacional (ISS).

En paraules seves “the view is just incredible. Being out there above the earth, I always think how delicate it looks. It gives me a fantastic appreciation of how this planet is one and we need to take care of it.”

Rajaâ Cherkaoui El Moursli Salé (Marroc), 1954

Física nuclear de prestigi. Malgrat tots els obstacles, va poder anar a estudiar a França i fins i tot treballar a l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN) a Suïssa.El Moursli ha guanyat diversos premis per la seva contribució determinant en la descoberta del bosó de Higgs i és responsable del primer programa de mestratge en física mèdica a Marroc.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>