Uns estudiants de 10 per a una obra de 10

 

20161202_125904

CLICA PER VEURE MÉS FOTOS

Divendres, 2 de desembre a les dues últimes hores l’alumnat de batxillerat va assistir a l’obra de teatre La plaça del Diamant, basada en la novel·la homònima de Mercè Rodoreda.

L’obra va ser representada al Casal de l’Obrera i va cobrir les expectatives del professorat i de l’alumnat assistent. Al final els alumnes van fer un col·loqui amb els actors, els quals van felicitar els estudiants pel seu grau d’atenció i bon comportament. Els alumnes per la seva banda, també van saber agrair als actors el fet d’haver pogut gaudir d’un bon espectacle.

La Plaça del Diamant és una novel·la de la qual els alumnes de 2n de batxillerat s’han d’examinar a la selectivitat.

L’obra de teatre comença al barri de Gràcia als inicis dels anys trenta, en una festa d’envelat, amb orquestra amb pasdoble i sorteig de cafeteres. Són els anys previs a la República i a la Guerra Civil espanyola.

La companyia Mea Culpa alterna el passat i el present de la protagonista de La plaça del Diamant: la Colometa jove i innocent, que s’enamora del Quimet, es casa, té fills, pateix, somnia amb coloms i els destrueix… i la senyora Natàlia que explica la seva nova vida amb l’Antoni, l’adroguer, amb qui troba la calma i restableix la seva identitat.

Aquesta obra teatral s’inicia amb el final de la novel·la de Mercè Rodoreda, quan la Natàlia descobreix un diamant al seu cor, una raó de viure després de la desesperació del suïcidi, una alenada d’aire fresc per a ella, que ja no és ella mateixa. Torna enrere en el temps per rememorar els seus tres amors i els fets de la seva vida des de la mirada serena que per fi l’acompanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>