Un nou planeta

Durant aquest any per fi, el famós Planeta X podria convertir-se en realitat. El conegut astrònom Michael Brown, descobridor dels planetes Eris i Sedna, acaba d’aportar amb Konstantin Batygin, les millors evidències de l’existència d’un nou planeta en el sistema solar.

Segons el diari The Astronomical Journal, el Planeta X és candidat a convertir-se en el nou planeta del sistema solar. Fins al moment no es pot apreciar des del telescopi, però les evidències apunten al fet que aquest planeta tindria una mida semblant a la de Neptú i estaria en una òrbita molt llunyana, uns 20.000 anys terrestres.

La seva existència es va proposar el 2016 gràcies als efectes gravitatoris detectats sobre les cossos de cinturó de Kuiper, s’espera que el trobin en tres anys.

La NASA suggereix que amb la seva presència hi haurà un lleuger moviment del sistema solar. També suposen que la seva actual posició podria provocar una empenta gravitacional igual que la de Júpiter.

Finalment, la NASA llançarà un nou satèl·lit per buscar planetes més allà del sistema solar, aquesta missió s’anomena “Transiting Exoplanet Survey Satellite” (TESS).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>