Sigues l’alumne multilingüe del 2n trimestre

Durant el primer trimestre hem pogut trobar alumnes multilingües en tots els cursos de secundària i batxillerat. Ara ja cerquem els alumnes multilingües del 2n trimestre. Si t’interessa ser candidat/a has de respondre en aquesta mateixa  entrada  indicant nom i cognoms, curs i grup i dir quin consell donaries a algú que també vol tenir fluïdesa expressiva en altres llengües.

Presenta la candidatura abans del 17 de febrer!

En la imatge pots llegir algunes estratègies per millorar la teva competència lingüística en català, castellà, anglès, francès…

Recorda que no n’hi ha prou de ser candidat, per ser l’alumne multilingüe: fes-te sentir, fes preguntes a l’aula, parla amb el professorat pel passadís, xerra amb altres llengües amb els companys de classe…

 

43 comentaris

 1. JACOB MARLEY FLETCHER

  Jacob
  1r Bat A
  The best way of learning a language by my experience is completely surrounding one’s self with that specific language, I did something similar when I wanted to learn German, I started work in a German bar and 90% of all the customers were also German, which made it a lot easier to learn the language.

  1. Delia Daraban 1BatA

   El primer que s’ha de tenir en compte, és que hem d’estar segurs de nosaltres mateixos, ser positius i no tenir dubtes. Si ho volem fer, ho aconseguirem.
   S’ha de ser molt persistents i practicar molt.
   Hi ha moltes aplicacions que ens ajuden, molts cursos en línia i molts vídeos, pel·lícules i series i infinites cançons, que ens poden ser de gran ajuda.
   Per a agafar fluïdesa, un consell seria practicar cada dia o escoltar atentament i repetir el que escoltes, pensar directament en aquell idioma, i no haver de traduir-ho abans, llegir llibres i articles, mirar pel·lícules i series amb l’àudio en l’idioma que vulguem aprendre, escoltar cançons i intentar parlar amb natius.

 2. Maria Soriano Cano

  El meu consell per a tot aquell que vulgui aconseguir molta més fluïdesa en qualsevol llengua, és mirar sèries i pel·lícules que t’agradin en aquella mateixa llengua. Si veus més oportú el fet de llegir llibres, també és molt recomanable. Aquestes idees, personalment, m’han ajudat molt i crec que són molt bones opcions.

 3. Alejandro Mendoza Molina

  Vull dividir els consells segons el coneixement que es tingui d’una llengua:

  1) Llengua mare.
  En principi no s’hauria de tenir molts problemes a l’hora d’expressar-te en la teva llengua mare, però com moltes vegades tenim algun que altre lapsus, el meu consell és que t’expressis a diari en aquesta llengua, tant en forma escrita com en forma oral.
  Expressar-te de forma oral t’ajudarà a entonar millor, a pronunciar millor.
  Expressar-te de forma escrita t’ajudarà a ordenar millor els pensaments i estructurar millor les frases. Altre consell per practicar l’expressió escrita de forma fluïda és la lectura. D’aquesta manera tens més vocabulari i repasses ortografia. Això sí: la lectura ha de ser per gaudir-la.

  2) Segona llengua.
  Un gran exemple és l’anglès (o també el francès, per la proximitat que tenim amb aquesta llengua i aquest país), llengua ja internacional. El meu conselll estrella és escoltar música en anglès, mires sèries de televisió en anglès i llegir en anglès. Per què ajuda tant? A l’hora d’escultar música que t’agrada, llegeixes la lletra en anglès per cantar a la vegada i també llegeixes la traducció per saber el seu significat. D’aquesta manera, inconscientment, aprens vocabulari i pronunciació d’una forma divertida.
  Altre consell és practicar amb amics que sàpiguen anglès.

  3) Llengües en les que tens poc coneixement.
  Per mi algunes llengües que entrarien en aquest apartat serien el francès i demés llengües filles del llatí, com l’italià, el portuguès o el gallec. Si vols tenir més pràctica o familiaritzar-te més amb llengües que no coneixes tant jo recomanaria escoltar música en aquestes llengües o mirar una pel·lícula en versió original, llengua la qual sigui la que vols aprendre. Com són llengües germanes pots veure les similituds entre elles.

 4. Olga Jia Fernandez Vilà

  Olga Jia
  1r Bat A
  Penso que hi ha diverses maneres per millorar un idioma, com per exemple mirant pel·lícules o vídeos en aquell idioma per així anar familiaritzant-se amb expressions populars i si actives els subtítols, et podràs fixar en com s’escriu i milloraràs l’expressió escrita. Però el que més recomano és viatjar al país on parlin la llengua que tu vulguis aprendre i quedar-se allà un temps determinat, d’aquesta manera fins i tot agafaràs el seu accent, o si més no, treballar en un lloc on estiguis de cara al públic estranger per poder practicar la parla, agafar confiança amb tu mateix i millorar l’expressió oral.

 5. Verónica Serrano Barbosa

  Jo crec que la gent que acaba d’arribar nova(d’un altre país) hauría d’escoltar el català,llegir-lo,mirar una peli en català i despres en el seu idioma o a l’inversa.

  Espero que pugui ser alumne multil·lingue aquest trimestre.

 6. Lorena Peralta Martin

  Soc la Lorena Peralta Martin de 1er E de la eso, del G5. El meu consell es que, a classe, estiguis atent al que diu el professor o la professora, també que no t’encantis a classe, i que a casa miris la televisió en aquell idioma.

 7. Sergio Prior Fletcher 1r Eso D

  Sergio Prior Fletcher
  1r Eso D
  I think the easiest way to learn a language is doing something you enjoy like: watching TV with subtitles, watch youtubers that speak the language you want to learn or playing games that have a story line. like per exemple Beyond Two Souls a really good game with a lot of story line.
  after trying some of the examples i told you you will eventually learn how to speak the language that you want to learn.

 8. Carla Caire Aguilar

  El meu consell per tots aquells que vulguin apendre noves llengües es el següent:
  Desde el meu punt de vista una manera didactica i eficient seria mirant sèries o programes amb l’idoma que tu vulguis apendre. A més a més pràcticar oralment i pensar en l’idioma desitjat ajuda molt, i ho sé per experiencia.

 9. Lucia Martín Tena

  Lucía Martín Tena, 2 Batx B.

  Per tenir una bona fluïdesa en qualsevol idioma el més recomanable és llegir. També existeix l’opció de veure pel·lícules o sèries o fins i tot escoltar cançons en la llengua que t’agradaria dominar més. Però sobre tot, i el que més funciona, és parlar. Parla amb algun amic o familiar, sense por a equivocar-te, d’aquesta manera podràs millorar l’estructuració gramatical, així com altres coses, però sobretot la pronunciació. La qüestió és intentar-ho i practicar diàriament, aquesta és l’única manera d’aconseguir-ho.

 10. Victor Alejandro Extremera Moreno

  Jo li donaria un consell que m’ha servit a mi per aprendre català, escoltar molt la televisió en l’idioma que vols aprendre

 11. Victor Alejandro Extremera Moreno, 1rC ESO

  Jo li donaria un consell que m’ha servit a mi per aprendre català, escoltar molt la televisió en l’idioma que vols aprendre

 12. Sònia Portero Cordoba

  Sònia Portero 1rA G5
  El meu consell per començar a estudiar un nou idioma es estudiar cada dia com 1h, veure pelis,series en el idioma (si fa falta amb subtituls en el teu idioma que parles sempre) i entendreles, llegir un llibre,revista,documental…en el idioma que estas aprenent i sobretot divertirte aprenent el nou idioma!

 13. Soraya Lhajji

  Soraya Lhajji Nouali
  1 Batxillerat A.
  Jo parlo castellà, Català, àrab, anglès i francès, encara que no pugui parlar-les totes a la vegada per tenir un nivell estable, sempre intento relacionar els meus “hobbies” amb la llengua que he d’avançar o aprendre. El meu consell és, personalment , fer creure que l’idea de “hobbies” i aprenentatge pot estar relacionat de manera didàctica i fins i tot divertida. Un exemple seria mirar pel•licules en un altre idioma amb subtítols o descarregant aplicacions que t’ajudin. Finalment el positivisme i la motivació tenen un paper molt important en aquesta etapa d’aprenentatge.

 14. Reinaldo Calderón Alemany

  Reinaldo Calderón Alemany, 2n Batxillerat B

  Per experiència pròpia, recomano consumir la llengua que desitgem aprendre. Què vull dir amb això? Qualsevol cosa que puguem fer, ja sigui llegir, escriure, escoltar música o mirar una sèrie, la hauríem de fer en l’idioma que vulguem aprendre. D’aquesta manera podrem adquirir nou vocabulari i noves maneres d’expressar-nos en aquella llengua.

  És normal que al principi ens trobem una mica perduts, tothom s’ha trobat en una situació semblant al aprendre un idioma desconegut, però el més important és la persistència i el no deixar de practicar tot allò que hem après. Una de les millors maneres de practicar allò que hem après és parlant amb una altre persona que conegui l’idioma o que l’estigui aprenent.

  Si utilitzeu tots els recursos que teniu disponibles, acabareu entenent i parlant l’idioma amb facilitat!

 15. Anita Ovsepyan 1rbatxA

  jo parlo rus, armeni, castellà i català, encara que l’últim no el parlo amb fluïdesa perquè no li he dedicat temps ni ganes, per això en la meva opinió i el meu consell per dominar i parlar amb fluïdesa una llengua, el principal és posar-li ganes i deixar la vergonya, en la meva experiència el millor per estudiar un idioma va ser comunicar-se amb les persones en l’idioma que aquestes aprenent, llegir llibres per millorar la pronunciació i veure pel·lícules per escoltar la pronunciació

 16. Bader Hammani

  Bader Hammani
  1r Batx. B
  El millor consell que podria donar a algú que vol millor el seu domini de la llengua és que ho practiqui tota l’estona sense importar si ho fa amb poca fluïdesa o si comet errors, i per tal de millorar-lo rapidament pot complementar l’aprenentatge utilitzant aplicacions específicament designades per aquesta labor.

 17. Amina Ouahmamou

  Amina Ouahmamou, 1rBatx A

  En la meva opinió i experiència, he après l’anglès fent les coses que més m’agraden en aquesta llengüa, per exemple: seguir a persones que parlen anglès en les xarxes socials, mirar vídeos de YouTube en aquesta llengüa, veure series/pel·licules i sobretot, escoltar música en anglès, després, la traduïa o buscava el significat de les paraules que no entenia, fins i tot he arribat a ficar el llenguatge del mòbil en anglès, pot semblar una ximpleria, però realment funciona.

  M’ha servit molt fer aquestes coses per millorar el meu nivell, és una cosa que recomano a totes les persones que volen aprendre, sigui aquesta llengüa o una altra.

 18. Altynai

  La millor manera per aprendre un idioma es mirar la película en la llengua que vols aprendre i amb subtítols de la mateixa,

 19. Linda Kolli Vizi

  Bon dia! Soc la Linda Kolli Vizi de 1rD d’ESO i vaig al G5. El consell que donaria per algú que vol més fluïdesa en altres llengües es:
  – Aprofita! Gaudeix de les classes, intenta no distreure’t i presta atenció, aixó et servirà de molt. També podries veure la televisió en aquell idioma, o començar en un curs en linea, hi han moltes opcions, escull la que vulguis. I com sempre, el secret està en la pràctica!

  Linda Kolli Vizi

 20. Rupinderjit Kaur

  El meu consell per aprendre una llengua és mirar la televisió, les pel·lícules, les series, etc. en la llengua que vols aprendre. Una altra opció és que busquis a algú que domini la llengua i sempre parlar amb ell en aquella llengua. També pots buscar a internet cursos en línia gratuïts o descarregar-te aplicacions al mòbil que t’ajuden a aprendre coses bàsiques.

  1. Adrià Ramon Regidor

   Hola, Sóc l’Adrià Ramon Regidor de 1rA (ESO)/G5
   El meu consell per a un alumne amb necessitat de fluïdesa de l’idioma seria, escoltar a la gent, però també veure els gests que fan, així et pots fer una idea del que volen dir. Intentar d’utilitzar la comunicació, encara que sigui amb el WhatsApp, i que el teu amic o amiga et corregeixi. Una altra bona idea seria escriure en l’idioma, començar amb paraules, i després fer frases. D’aquesta manera s’adquirirà fluïdesa.
   La opció visual i auditiva seria veure la televisió encara que siguin deu minuts diaris, amb subtítols amb l’idioma d’origen, i no està de més escoltar la ràdio, perquè es veu l’entonació de la gent que parla,i pot ser usada fàcilment.
   A casa, és recomanat parlar una estona l’idioma aprés o en procés d’aprenentatge, així, la familia té un avantatge. Al llarg dels mesos, un aprèn sense adonar-se.

 21. Enric Ruiz

  Per a poder aprendre una llengua que no domines, primer has de tenir ganes per a aprendre-la. Hi ha moltes formes per a poder millorar tant la teva expressió oral com la expressió escrita, ja sigui mirant pel·lícules, llegint o fins i tot enviar missatges de text.
  Altres formes són utilitzar les noves tecnologies i descarregar-se alguna applicació per a aprendre o millorar aquella llengua.

 22. Ariadna Garcia

  Ariadna Garcia Peña, 1r Batx.A

  Les formes que jo utilitzo per aprendre una llengua a més a més d’estudiar és: mirant pel·lícules en aquell idioma però amb subtítols en un idioma que parli amb fluïdesa, escoltant música amb la traducció, visitant una ciutat on es parli aquell idioma, parlant amb amics que sàpiguen parlar la llengua, etc. Ara mateix existeixen aplicacions per mòbils on t’ajuden a millorar el teu nivell de un idioma determinat. Una manera que m’ha servit molt per aprendre alguns dels idiomes que parlo és en les xarxes socials, ja que hi ha molta varietat d’idiomes i cada persona utilitza el seu.

 23. Fran Sáez González

  Des de el meu punt de vista, el meu consell per aprendre una nova llengua d’una manera didàctica i constant, seria visualitzar diferents programes o sèries en la llengua que es vulgui aprendre. Una altra forma, amb la introducció de les noves tecnologies en l’àmbit educatiu, seria la utilització de diverses aplicacions educatives per aprendre nous idiomes que hi ha a la nostra disposició a través dels nostres dispositius electrònics.
  Si es té l’oportunitat, una altra manera seria conversar amb persones que tenen aquesta llengua com a nativa, o viatjar a un país que el parli per tal de millorar la pronunciació i aprendre una branca de la llengua que s’utilitza de manera més col·loquial.

 24. Sonia Salas

  Sonia Salas 1erB G5

  La veritat és que aprendre un nou idioma és molt complicat, i per això has de donar-li ganes i esforçar-te al màxim. Jo et recomano intentar parlar en aquell idioma cada dia una hora per no perdre vocabulari, mirar algun programa en l’idioma que estiguis aprenent o escoltar la ràdio o escoltar una canço i intentar entendre-la. Si estàs aprenent un nou idioma, sort i fica-li ganes i l’aprendràs súper ràpid.

 25. Jesús Ruiz Navarrete

  Jesús Ruiz Navarrete 4tC

  La meva forma d’aprendre idiomes i que recomano molt és escoltar musica en aquell idioma, pel•licules i series subtitulades i per ultim mirar programes de televisió en aquell idioma, per exemple per angles utilitzo TheEllenShow

 26. Altynai 1 BAT B

  Crec que la millor manera per aprendre un nou idioma es veure pel·lícules o sèries en versiò original amb els subtítuls en al mateixa llengua. Durant els últims anys també han aparegut diverses aplicacions com “duolingo” per aprendre idiomes. Potser amb aquestes aplicacions no podràs parlar amb fluidesa però va molt bé pel vocabulari.

 27. Eduarda vilan agostinis 1r ESO E

  Eduarda vilan agostinis 1rESO E

  Hola el meu consell es que poden escoltar músiques amb subtitols, televisió i videos. I el que no entenguin o busquin o preguntin

 28. Dana López Fernández(1rA)

  Sóc la Dana de 1rA.
  Els consells que jo dono per poder parlar bé i tenir fluïdesa en qualsevol llengua que vulguis aprendre, són llegir llibres, veure i escoltar la televisió, parlar amb algú o jugar a jocs sobre aquella llengua.

 29. Ariana Bersabe Arteaga

  Hola!
  Sóc la Ariana de 1r A d’ESO, del grup G5.
  El meu consell és que tinguis interès en l’idioma que vols millorar o aprendre.
  Un dels millors consells i més coneguts és que:
  -Llegeixin un llibre en aquest idioma
  .Jugar a jocs
  -Si tens algun familiar que sàpiga el idiomes que vols aprendre intenta comunicar-te amb ell /a en aquest llenguatge
  -Escoltar música en aquest llenguatge
  -Veure pel·lícules i sèries intentant no fixar-te tant els subtítols del idioma que saps, escoltar molt bé la pronunciació que té aquest idioma ja que hi ha vegades que depèn del llenguatge que estudiïs pot ser una pronunciació més complicada o menys.
  Aprendre una llengua no és avorrit, tu has de fer que et diverteixis estudiant.

 30. Belén Valle

  El meu nom és Belén Valle Romera i sóc alumna de 2n de Batxillerat B, un consell per aprendre noves llengües com l’anglès és mirar sèries en anglès subtitulades en el mateix idioma. També està bé fer exàmens on-line del teu nivell, per exemple del First Certificate tant orals com de “use of English” i si vols practicar els “writings” pots parlar amb un professor de l’escola perquè tels corrigeixi.

 31. Hemant Mansukhani 1Bat B

  La meva recomanació per parlar una llengua amb fluïdesa, és veure sèries en aquesta llengua i també llegir llibres, però el més important és parlar aquesta llengua tots els dies amb un company o familiar que la sàpiga parlar bé.

 32. Elena López Okkinga 1 Batxillerat B

  El millor consell per parlar una llengua amb fluïdesa es practicar-la amb ganes i veure pel•lícules o series en aquell idioma, ja que t’acostumes a escoltar-lo.

 33. Joan

  MARWA EL ALAMI

  2nA i Grup 4

  En principi hauries de parlar amb l’idioma corresponent.
  Després podries esforçar-te a classe, és a dir: preguntar més, parlar amb el professor amb la llengua adequada, parlar amb el professor per al passadís, xerrar amb altes llengües amb els companys, escoltar i no parlar a classe etc.

 34. Cristina Molina Herranz 2n Batx. A

  If you want to be fluent in any lenguage my advice is to watch interviews and let me explain why. It’s always said that you have to watch movies and shows in original version, and it’s helpful! But if you truly want to become fluent you should watch interviews, as in that ones the actor or singer that you are listening to will not fake or hide his/her accent, they talk faster and espontanously changing from topic to topic without a context, therefore you don’t need and specific vocabulary but a very rich and unfocused one.
  In conclusion, if you inderstand interviews you will understand any listening your teachers want to examine you in.

 35. Nico Rodriguez Becerra 2BatB

  Per aconseguir el màxim nivell de fluïdesa a una llengua nova que vols assolir, el millor que pots fer, és sobretot veure contingut multimèdia en diferents plataformes, ja que ofereixen molts vídeos amb subtítols i així podem aprendre com parlar fluidament, o amb aplicacions com Duolingo, que et proporcionen cursos a partir del teu nivell d’aquesta llengua, i a poc a poc vas progressant fins a tenir un nivell amb molta fluïdesa.

  I sobretot una bona recomanació és que si no entens alguna paraula mentre veus una sèrie o un altre contingut, escriu-lo en una llibreta i després busca aquesta paraula en el diccionari per a entendre la paraula.

 36. M Carmen Retamero

  The best way to learn a language is to listen to it, so I recommend watching series and movies in VO or in the language you want to learn. Nowadays we have many apps that can help us learn a language, for example Duolingo.
  If you like reading a lot you can choose to read books in other languages, it is a way to learn both a new culture and a language.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>