Serps amb potes?

 

Fa una setmana parlàvem d’un ocell que no va sobreviure l’evolució perquè, malgrat tenir ales, va deixar de volar. També vam parlar d’un peix que no neda, només fa petits desplaçaments amb unes petites extremitats que recorden a les mans. Ara toca parlar de la serp amb potes.

Les serps són al nostre planeta des de fa uns 150 milions d’anys. Tot i que la majoria de nosaltres no se sentiria particularment emocionat discutint sobre si les serps es van originar al mar o a la terra, hem de reconèixer que aquest és un dels temes que més apassiona els herpetòlegs, és a dir, els experts en rèptils i amfibis.

Segons ells hi ha dues possibles teories: Una diu que les serps eren llangardaixos que van decidir canviar d’ambient i van començar a utilitzar les potes per fer forat a la sorra i així poder viure amb més intimitat. Quan es van començar a sentir a gust allà baix, van paralitzar la perforació i es van desfer d’unes eines que ja no necessitaven, les potes van desaparèixer! Després, van tornar a pujar i les cames ja no van voler tornar a sortir.

La segona teoria sosté un possible origen de les serps al mar. Per tant, segons aquesta teoria són descendents dels rèptils marins, dit d’una altra manera, parents propers dels cocodrils o les tortugues.

En resum, un nou exemple per a la nostra col·lecció de freaks de la natura.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>