Alumne plurilingüe del 3r trimestre

 

Vols ser l’alumne plurilingüe del 3r trimestre? Hi havies participat, però no ha pogut ser. Ja saps què cal millorar?

Doncs ànims i a participar-hi. Deixa un comentari en aquesta mateixa entrada indicant nom, cognoms  i curs i explica’ns quelcom sobre una de les teves llengües familiars: nombre de parlants, a quina família lingüística pertany, on es parla…

Si vols també, pots parlar d’alguna llengua que t’interessi.

Tens temps fins al 29 d’abril. Recorda que deixant el comentari només ets candidat, per ser alumne plurilingüe del trimestre cal demostrar la fluïdesa lingüística dia a dia.

 

27 comentaris

 1. Victor Alejandro Extremera Moreno

  El meu idioma és el castellà, el parlen 580millions de persones (el 7,6% del món). Pertany a la familía grega i es parla a España i a tota América Latina.

 2. Dariana

  Un del meu idioma familiar és l’alemany. Aquest idioma és parlat per aproximadament uns 130 milions de persones al món com la seva llengua principal o segon idioma, pertany a la família de les llengües germàniques occidental i es parla a Alemanya i als països centreeuropeus a més d’alguns països d’Amèrica o Àfrica.

 3. Guillem Costa Rodriguez

  El meu idioma familiar és el català. Aproximadament el parlen 10 millons de persones.
  És una llengua romànica, tot i que la seva família sencera és: indoeuropea, itàlica, romanç, romanç occidental, occità-romanç.
  El català es parla a Catalunya, Valencia, Aragó, Illes Balears, Serra del Carxe (Múrcia), Andorra, Perpinyà (Catalunya nord) i Alguer (Italia).
  El seu sistema d’escriptura és l’alfabet llatí i l’alfabet català.
  La seva normalització és duta a terme per l’Institut d’Estudis Catalans.
  El primer testimoni que tenim de la llengua catalana és del S.IX i el primer document literari són les Homilies d’Organyà del segle XIII.
  El català ha estat prohibit dues vegades en la historia: un cop amb el decret de Nova Planta (S.XVIII), i durant el franquisme.
  En el S.XX Pompeu Fabra va fer una gran contribució a la normalització de la llengüa catalana.

 4. Verónica Serrano Barbosa

  Jo he buscat informació sobre una llengüa que m’interesa. Es l’eusquera o el basc, es una llengüa aïllada, vol dir que no te relació amb cap família lingüística coneguda. La parlen 1.240.000 persones, aquesta llengüa es parlada a la Comunitat Autònoma del País Basc, part de Navarra, a Espanya, i al País Basc del Nord. En l’actualitat la llengua basca es considera l’única llengua preindoeuropea supervivent a Europa.

  1. Santi Rigat 2nB Batxillerat

   El meu idioma familiar és el castellà.
   Aquest idioma es parlat per 580 milions de persones i es conegut com el tercer idioma més parlat del món. El castellà sorgeix a la peninsula ibèrica a l’època de l’edat mitjana com a conseqüencia de l’evolució del llatí vulgar. Aquesta llengua es parla principalment a Espanya i a països sudamericans.

 5. Jana Touray Saho (4t ESO B)

  La meva llengua familiar és el Sarahule, també conegut com a Soninké.
  És parlat aproximadament per un milió i mig de persones, principalment a Mali, Senegal, Gàmbia i Mauritània.
  Forma part de les llengües Mandé.
  Una família de llengües formada per unes 60 o 70 llengües parlades en pobles d’Àfrica Occidental, des de Nigèria fins a Senegal. És per això que es diu que el Soninké forma part de la família nigerocongolesa de llengües.

 6. Dana Lopéz Fernández

  Dana López 3rC

  Una de les meves llengües familiars és el castellà. Un total de 580 milions de persones parlen el castellà al món. Aquesta llengua pertany a les llengües romàniques, el castellà és la llengua oficial dels següesnts països: Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, República Dominicana, Equador, El Salvador, Guinea Equatorial, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Espanya, Uruguai i Veneçuela; a més de Puerto Rico.

 7. Nerea Méndez

  Nerea Méndez – 2BTX B

  El castellà és un idioma nascut a la península Ibèrica. Avui en dia es parla en molts països d’Amèrica, d’Àfrica i d’Àsia, a més d’Espanya, per 580 milions de persones. Pertany al grup de les llengües indoeuropees i prové de l’evolució del llatí, però també ha estat influenciat per l’àrab, conté paraules provinents de llengües natives americanes, a més d’altres llengües europees i el basc (evolució fonètica).

 8. Genalyn López Baraquio

  Genalyn López Baraquio, 2n bat A

  La meva llengua familiar és el “tagalog” (tagalo o tagal). És una llengua parlada majoritàriament a les Illes Filipines i la qual és utilitzada per 90 milions de persones, aproximadament. Tot i això, també és parlada a altres països com Malàisia, Indonèsia, Hong Kong, Singapur, entre d’altres.
  Es tracta d’una llengua que pertany a la branca occidental de la família malaiopolinèsia (és una llengua austronèsica).
  A les Illes Filipines, és parlat per un terç de la població com a primera llengua, mentre que per la resta de la població és parlat com a segon idioma.
  Addicionalment, el tagal es relaciona amb altres llengües com el malai, el javanès i el hawaià.

 9. Maria Sturm

  2n Batx B

  L’idioma que he escollit és l’alemany. Es tracta d’una llengua germànica occidental parlada per més de 100 milions de persones! És l’idioma oficial d’Alemanya, Àustria, Suïssa, Tirol del Sud (Itàlia), la Comunitat Germanòfona de Bèlgica, Liechtenstein, Luxemburg i algunes zones de Polònia. Es tracta de la segona llengua germànica més parlada després de l’anglès. A part de la zona europea, també és la segona llengua de diverses parts d’Àfrica (Namíbia), Oceania (Adelaida) i Amèrica (massa exemples per a nomenar només un ;)).

 10. Viktoria Kostadinova 2n BAT A

  La meva llengua familiar és el búlgar. És l’idioma oficial de Bulgària i és parlat com a llengua materna per part de la població d’altres 3 països. Amb una participació del voltant de 77%, està més estesa a Bulgària. Un total de 5.5 milions de persones en tot el món parlen el búlgar com a llengua materna.
  A part de Bulgària, trobem països com Ucraïna, Moldàvia i Xipre on també s’utilitza el búlgar, però no com a llengua oficial.

 11. Martina Navarro Asenjo 2batA

  Una llengua del meu interès és l’anglès. L’anglès és la llengua més parlada del món per nombre total de parlants, amb més de mil milions de parlants com a primera o segona llengua. Va néixer fa aproximadament 1600 anys a partir de les invasions de diversos pobles, recollint parts de les llengües d’aquests, i evolucionant a mesura que s’estenia pel món. Pertany a la família les llengües germàniques occidentals, i és parlada com a llengua oficial a 67 països i 27 entitats no sobiranes. L’anglès és més utilitzat a països com els Estats Units, Regne Unit, Canadà, Austràlia, Sudàfrica o Nova Zelanda, però també és llengua oficial a altres com la Índia, Pakistan, Filipines, Sri Lanka, Malàisia, Jamaica o Bahames, on es combina amb les altres llengües oficials de cada país.

 12. JoseHerencia

  El meu idioma és el castella, el parlen 580 millions de persones,un 7,6 total del mon. Es parla a España i a tota América Latina i pertany a la familia Grega.

  1. Lorena Peralta Martin 3r ESO A

   El meu idioma familiar és el castellà. En total el parlen al voltant de 577 milions de persones al món ( 7,6 % ) . Avui en dia, quasi 22 milions de persones estudien el castellà en 107 països . Aquest idioma es parla a Espanya i a Llatinoamèrica.

 13. Berta Bernils

  La meva família i jo parlem en castellà, malgrat això un dels idiomes que més m’interessa i m’agradaria parlar amb més fluïdesa és l’anglès, considero que és la llegua que ho mou tot i t’obre més portes.
  L’anglès és una llengua germànica occidental que va sorgir en els regnes anglosaxons d’Anglaterra i es va estendre fins al Nord, aquest idioma és el més parlat a escala mundial, més de mil milions de persones utilitzen l’anglès com a primera o segona llengua.

 14. Noah Bogers

  El meu idioma és l’holandés. El parlen al voltant de 38 milions de persones i és la llengua materna de més de 23.000.000 persones.
  L’holandès pertany a la família germànica i a la macrofamilia indoeuropea i és la tercera llengua germànica més parlada després de l’anglés i l’alemany.
  Es parla als Països Baixos, Bèlgica, Surinam, Aruba, Curazao i San Martín.

 15. Davit Arakelyan 1r BAT A

  El meu idioma és l’armeni, del qual s’han trobat escrits de fa més de 2500 anys i actualment el parlen unes dotze milions de persones. Es parla majoritàriament a Armènia a la república d’Artsaj, a Geòrgia, a Rússia, als Estats Units i a molts altres països arreu del món ja que hi ha tres vegades més armenis fora d’Armènia que a dins. Pertany a la família de les llengües indoeuropees, a la qual pertanyen unes 150 llengües, però dins d’aquesta pertany a la família de les llengües armènies ja que no es sembla a cap idioma que he escoltat fins ara. Fins i tot, té el seu propi abecedari, creat per Mesrop Mashtots, que està format per 39 lletres i es porta utilitzant des de fa més de 1500 anys.

 16. Avril Rodríguez Álvez 2n de batxillerat B

  Una llengua del meu interès és el francès.
  El francès és un idioma parlat per 77 milions de persones (228 milions incloent-hi els que la parlen com a segona llengua). És una llengua romànica occidental també coneguda com a llengua d’oïl.
  Actualment, el francès és l’idioma oficial en vint-i-vuit països, entre els quals es troba Luxemburg, Bèlgica o França, entre d’altres.
  Personalment, crec que el francès és una de les llengües més boniques del món. M’agradaria aprendre a parlar-lo amb fluïdesa en un futur.

 17. Ranbir

  La meva llengua familiar és el panjabi.

  És una de les 22 llengües oficials de l’Índia i és la 3r llengua oficial de Canada. Està escrit amb una escriptura gurmukhi que es va crear a partir d’una modificació de l’escriptura persa Nastaʿlīq. El panjabi es va desenvolupar a partir de llengües pràcrits.
  La llengua té 113 milions de parlants nadius, i la majoria pertanyen al Pakistan per la culpa de la colonització. Pertany el grup de llengües indo-àries al nord-oest i també va ser influït per l’àrab i el persa. És parla a tot el món, sobretot als països anglesos i l’Europa.

 18. Marina Bernils Quesada

  La meva llengua materna es el castellà i el català en algunes ocasions.
  El castellà el parlen 577 milions de persones aproximadament i el català 10 milions de persones .
  El idioma que mes m’interessa es l’angles ja que es molt important saber parlar perquè a la vida et pots trobar amb moltes ocasions,a mi m’agradaria apendre molt mes del que se en un futur.

 19. Marwa El Alami 4tD

  La meva llengua familiar és l’àrab.
  La llengua àrab pertany a la subbranca semítica occidental (formada en total per tres llengües: hebreu, arameu i àrab) de la branca semítica del tronc afroasiàtic.
  És la llengua oficial en vint països: Algèria, Bahrain, Comores, Txad, Djibouti, Egipte, Eritrea, Iraq, Israel, Jordània, Kuwait, Líban, Líbia, Mauritània, Marroc, Oman, Palestina, Qatar, Aràbia Saudita, Sudan, Síria, Tunísia, Emirats Àrabs Units, Iemen. I cooficial en almenys altres sis; així mateix, és la llengua oficial de la Lliga Àrab i una de les sis llengües oficials de l’Organització de les Nacions Unides.
  Parlen àrab 225 milions de persones.

 20. Ámbar Pérez Gómez (1 Batx A)

  La meva llengua familiar és el castellà i el català. Totes dues són llengües romàniques i provenen de la família de l’indoeuropeu. El castellà el parlen 580 milions de persones i el català uns 10 milions de persones.
  A més a més parlo el francès, una llengua romànica, igual que les anteriors, que parlen 300 milions de persones. L’anglès és la quarta llengua que parlo actualment, igual que 508 milions de persones més.
  M’agradaria aprendre alemany, ja que es una llengua germànica igual que l’anglès, parlada per més de 90 milions persones. Finalment, també m’agradaria poder aprendre italià, una llengua romànica que parlen 85 milions de persones.

 21. Gurkirat Singh 4tB

  La meva llengua familiar és el Punjabi.
  És parlada a la regió del Punjab entre l’Índia i el Pakistan per 100 milions de persones aproximadament, és una llengua indoeuropea que pertany al subgrup de llengües indo-iranianes i a la família indo-ària.

 22. Aveleenpreet Kaur

  La meva llengua familiar és el Punjabi. És una llengua indoeuropea, de la familía Indoaria. Aquesta llengua es parla a la regió de Punjab, entre Índia i Pakistan, es parlada aproximadament per 100 milions de persones i prové dels dialectes com l’hindi.

 23. Aveleenpreet Kaur (3r A)

  La meva llengua familiar és el Punjabi. És una llengua indoeuropea, de la familía Indoaria. Aquesta llengua es parla a la regió de Punjab, entre Índia i Pakistan, es parlada aproximadament per 100 milions de persones i prové dels dialectes com l’hindi.

 24. Husanpreet Kaur

  El meu idioma familiar és el punjabi, es parlada per 100 milions de persones. El punjabi prové del dialecte pràcrit i aquest deriva del sànscrit (les llengües indoàries). El punjabi es parla oficialment a la regió de Punjab a l’Índia i al Pakistán.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>