Tret de sortida al Club de lectura del Ramon Casas i Carbó

El passat 30 de setembre a les 17:30 va tenir lloc la darrera sessió del Club de Lectura de l’institut. En aquesta trobada, ens vam reunir per parlar del llibre Montedidio, de l’escriptor Erri de Luca, escriptor italià que va començar la seva tasca literària molt tard, després d’anys de formació autodidàctica sobre diferents llengües, entre elles l’hebreu. És un autor molt prolífic i, de fet, moltes de les seves obres es caracteritzen per tractar temes socials.

En l’obra que hem llegit aquest inici de curs, Erri de Luca defineix des del punt de vista d’un nen petit, napolità, el creixement de l’infant envoltat de situacions que haurà de sobrepassar com pugui. Amb l’acompanyament d’un regal que no deixarà mai i que acompanyarà el lector tota l’obra, el protagonista experimenta un seguit de canvis al seu voltant que l’obligaran a passar una infància més curta i a experimentar una maduració (per força) més primerenca.

Tots els assistents al Club vam coincidir sobre la qualitat estilística d’Erri de Luca, tot i que de vegades posa en boca d’un infant un llenguatge que probablement un noi de Nàpols no utilitzaria. Va ser una xerrada molt interessant, sobretot per tot el que envolta el protagonista, els símbols i els personatges de la novel·la. L’únic punt de debat va ser sobre el final de la novel·la.

Finalment, vam triar el llibre que llegiríem per a la pròxima ocasió: Les pereres fan la flor blanca, de Gerbrand Bakker.

Bones lectures!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>