Quarta trobada del Club de Lectura

El passat dilluns 13 de gener va tenir lloc la quarta sessió del Club de Lectura. En aquesta ocasió els tertulians vam comentar L’assassí que estimava els llibres, una novel·la de l’escriptor valencià Martí Domínguez.

L’obra planteja una trama detectivesca al voltant de diversos assassinats que sacsegen el món cultural valencià. Els lectors vam coincidir en el fet que l’autor se serveix d’aquest argument per fer un encertat retrat de la societat valenciana, tant de la burgesia com dels ambients relacionats amb la cultura, i especialment de les enveges que es produeixen en el món universitari. La novel·la també planteja la contraposició entre el món urbà i el món rural en una societat governada per una classe social especuladora, inculta i sense escrúpols. També es va valorar que la novel·la potser abusava de referències literàries i que presentava una certa falta de profunditat en la descripció dels personatges, fet que en algun moment podia entrebancar la lectura.

La pròxima sessió serà el dilluns 10 de febrer a les 17.30 i l’obra seleccionada és Sempre hem viscut al castell, Shirley Jackson.

Si us ve de gust, també podeu llegir el conte de la mateixa autora que es diu “La loteria”. El trobareu aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>