Objectiu: Lliga de Debat 2020

Ens fa molta il·lusió presentar-vos l’equip de debat de 2n de batxillerat, que participarà a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat del 2020. De fet, és el segon any que el nostre Institut aposta per una competició que se centra en l’ús de la paraula i en l’esperit crític. Com ja sabeu d’anys anteriors, és un concurs de dialèctica entre instituts d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i Batxillerat dels territoris de parla catalana, que neix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana. 

Els alumnes que han demostrat més competències i habilitats per ser seleccionats són la Cristina Garcia-Morato (2n A), la Nayara Peñas (2n C), en Pau Segalés (2n C), Marina Gascón (2n D) i en Víctor Vivancos (2n D).

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, amb el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips sobre un tema polèmic i d’actualitat. Enguany, el tema de debat triat és: “La tecnologia augmenta la felicitat?”.

La preparació, que es durà a terme des de l’assignatura de llengua catalana i literatura i la de filosofia, incidirà sobretot en la millora de les habilitats comunicatives i en l’adquisició de competències transversals com ara la seguretat, el treball en equip, la creativitat i el respecte. 

La competició se celebrarà en dues fases diferents: la fase local a la Universitat Autònoma de Barcelona (febrer 2020) i la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili, del 22 al 24 d’abril de 2020.

A l’enllaç següent, hi trobareu tota la informació: https://www.vives.org/programes/estudiants/lliga-debat-secundaria-batxillerat/#edicio2020

Comença la competició!

Departament de Llengua catalana i literatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>