Se celebra la 1a sessió del Club de Lectura

El passat dilluns 22 de febrer es va celebrar la 1a sessió del Club de Lectura de l’Institut d’enguany. Com ja és habitual, ens vam trobar telemàticament i l’excusa va ser Tres dies i una vida, novel·la de l’escriptor Pierre Lemaitre.

La història comença amb un terrible succés, fruit de la ira i alimentat per la solitud a la qual molts adolescents es veuen abocats per no encaixar en l’entorn que els ha tocat viure. El ritme intrèpid de la narració fa que el lector acompanyi l’Antoine, el protagonista de només dotze anys, en la seva experiència vital més crua: l’assassinat d’un amic seu. A través de les seves 200 pàgines arribem a compartir l’angoixa viscuda pel jove, que viu en un petit poble, envoltat de boscos i tranquil·litat, que creixerà turmentat per l’horror i la culpa.

Aquesta lectura ens va fer debatre sobre la soledat que pot arribar a sentir algú, tot i estar envoltat de gent. També es van tractar temes com la mobilització de la societat per fets determinats, però que acaben relaxant-se irremeiablement, fent seva la frase “la vida continua”, les pors i les enveges.

Un detall que ens va fer coincidir va ser que el ritme que imposa l’escriptor, amb l’ús de frases curtes, traslladen fantàsticament al lector la sensació de vertigen que viu l’Antoine.

La propera sessió serà el proper 22 de març a les 18:30h i comentarem l’obra Homes i ratolins, de John Steinbeck.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>