Treball de camp i estudi de la bassa de la Cogullada a Canyelles – 4ESO, novembre 2017 – Setmana de la Ciència

L’alumnat de 4t d’ESO de les optatives de Física & Química i de Biologia va visitar la bassa de la Cogullada, dins del terme municipal de Canyelles, junt amb el Tomás Pulido, de l’Associació Alytes, per a la conservació i la divulgació de la natura, i el Joan Armengol, professor emèrit de la Unitat d’Ecologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

L’objectiu: portar a terme un treball científic de camp, com l’observació i la presa de mostres per a poder estudiar aquest ecosistema i els seus voltants: per exemple es va revisar diverses caixes-parany per al seguiment de la poblacions de micromamífers de la zona.

Després al laboratori van poder observar les mostres recollides al microscopi i comprovar com n´és de plena de vida la bassa, amb una gran diversitat de fitoplancton i zooplancton. Un treball d’autèntics científics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>