Resum de la Setmana de la Ciència 2018

Conclosa la Setmana de la Ciència, ens deixa aquest any amb més activitats que mai.

Per celebrar la Setmana de la Ciència en 2018 s’ha organitzat activitats molt diverses:

Concurs de cartells de la Setmana de la Ciència, amb Inkscape.

– Diversos treballs per projectes, un per curs, en el qual es plantejava un producte final a assolir i diverses propostes d’activitats multidisciplinàries per al camí d’aprenentatge. Amb l’organització per part del Departament Cientifico-matemàtic i tecnològic i col·laborant el professorat de totes les matèries, del 17 al 19 de desembre.

Els objectius dels diferents treballs per projectes ha estat:

– Primer d’ESO: elaboració de maquetes de fòssils. Història de la vida a la Terra, registre fòssil i paleontologia, treball amb argila seca, construcció d’una línia del temps, presentació de diapositives, disseny de pòsters divulgatius i preparació de l’exhibició amb les maquetes dels fòssils reproduïts.

– Segon d’ESO: disseny i construcció d’envàs. Càlcul de superfícies i volums, desenvolupament de figures, disseny i construcció d’estructures, disseny gràfic i planificació i gravació d’un vídeo publicitari.

 

– Tercer d’ESO: construcció de mecanismes de transmissió de moviment. Transmissió i transformació del moviment, construcció d’estructures, presentació de diapositives – reportatge fotogràfic i gravació i edició de vídeo mostrant el funcionament dels mecanismes.

– Quart d’ESO: elaboració d’un vídeo, “In your element”, per a la participació en el concurs organitzat per la European Chemical Society amb motiu de l’any internacional de la taula periòdica 2019 (150 anys de taula periòdica!).

– Xerrades i tallers:

Taller “El món dels artròpodes”. 1r d’ESO.

Taller “Física divertida”. 2n d’ESO.

Xerrada “La dona i la ciència a càrrec de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnología i professora de l’UPC Terrassa. 3r-4t d’ESO.

Xerrada “Química en el cinema”, a càrrec de Carme Aguilar, del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. 3r-4t d’ESO.

– Projecció de pel·lícules de ciència-ficció i de documentals sobre el món de la ciència i la tecnologia.

Lectures de ciència – Biblioteca en l’aula, posant a l’abast de l’alumnat un ventall de llibres de divulgació científica. L’objectiu: llegir llibres de divulgació científica pel simple gust de llegir-los és possible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>