Sobre l’Institut

 

  1. Salutació
  2. Línea educativa
  3. Història

Benvolguts i benvolgudes !!

Des de l’Institut Marianao, centre educatiu públic, els dóno la benvinguda i els convido a que vegin les diferents oportunitats educatives i formatives del nostre centre.

Ens definim com un centre obert, compromès i solidari.

Com podran veure la nostra línea educativa és el resultat dels tres fonaments que a continuació els hi explico.

Obert, per la nostra oferta formativa que comprèn des de l’ensenyament obligatori i post-obligatori, a la Formació ocupacional, amb equipaments específics i professorat especialitzat i compromès amb l’educació.

Compromès amb els valors que queden recollits al PEC, la Sostenibilitat, la Prevenció, la Salut i la Coeducació. Treballem en xarxa per fomentar aquests valors, a través dels programes de: “Escoles Verdes”, “Escoles Saludables”, “Mediació” i “Promoció de l’Esport escolar”.

Estem compromesos també amb Europa a través del programa Erasmus + i la xarxa NETINVET. Totes les famílies professionals de CFGM i CFGS estan implicades. Tenim socis i fem intercanvis amb molts països europeus: Àustria, Finlàndia, Itàlia, Dinamarca, Alemanya, Hongria, República Txeca, etc. i dels cursos transnacionals.

I, evidentment, amb la Qualitat de l’ensenyament públic i en plans de millora, per la qual cosa participem en el “Projecte de qualitat i millora contínua” amb un Sistema de Gestió Integrada, SGI, de les normes ISO 9001:2015, la ISO 14001:2015 i la ISO 45001:2018 i el certificat EMAS III. L’Institut també té el diploma d’Excel·lència segons el model e2cat des de el curs 2011-2012.

I solidari, amb el futur professional dels nostres alumnes i la seva inserció laboral, i per això tenim borsa de treball i cursos ocupacionals. Formem part de les xarxes InnovaFP, ActivaFP i FPdual per impulsar els estudis professionals i que aquests siguin de qualitat.

Rebi una salutació cordial i l’agraïment per la seva visita.

Josefina Garcia Pérez
Directora


Línea educativa

Missió i Valors del centre

L’INS Marianao té com a MISSIÓ la de formar en les habilitats i competències corresponents a les diferents etapes educatives, educar en les actituds de respecte a totes les persones, en els valors socials de prevenció i sostenibilitat, i en la capacitació professional.

L’INS Marianao té com a VISIÓ la millora de la qualitat de l’ensenyament impartit al centre, i la integració del centre en el seu entorn.

La POLÍTICA DE QUALITAT de l’INS MARIANAO consisteix bàsicament a aconseguir augmentar la satisfacció del client així treballar per tal de prevenir i reduir els incidents i accidents en el treball, els impactes ambientals generats mitjançant l’aplicació d’una línia educativa basada en els següents fets:

  1. LAICISME: L’INS MARIANAO és un centre laic que es regeix pel pluralisme democràtic i pel respecte a totes les opcions que el representen (ideològiques, religioses…)
  2. FORMACIÓ INTEGRAL: L’objectiu principal de l’INS MARIANAO és la formació integral del nostre alumnat en els valors inherents a una societat democràtica, plural i lliure així com preocupada per la prevenció en matèria de salut, seguretat i medi ambient. En l’àmbit de la gestió ambiental s’adquireix el compromís de treballar per a reduir i prevenir els impactes ambientals de les nostres activitats i serveis millorant de forma contínua les pràctiques ambientals que es porten a terme al centre. En l’àmbit de la Prevenció formem per assolir una cultura preventiva integral, en els àmbits de salut, seguretat, ergonomia i higiene.
  3. CATALÀ: El català és la llengua utilitzada al centre com a llengua vehicular. L’alumnat en finalitzar els seus estudis ha d’expressar-se correctament en català i en castellà.
  4. COMPLIMENT NORMATIU I ALTRES REQUISITS: Complir amb la legislació d’aplicació, de manera que es revisi i s’asseguri en els àmbits de qualitat, seguretat, salut i medi ambient. així com d’altres compromisos adquirits voluntàriament.
  5. MILLORA CONTÍNUA: El compromís amb un sistema de gestió integrat de la qualitat, el medi ambient, la seguretat i la salut en el treball. Proporcionant unes condicions segures i saludables, complint els requisits del client en base als principis de prevenció i millora contínua.
  6. COMPROMÍS PER A LA CONSULTA I LA PARTICIPACIÓ DELS TREBALLADORS: Garantir la consulta i participació de tota la comunitat educativa en el desenvolupament del sistema de gestió integrat de la seguretat i salut en el treball.

Formació

  • NIVELLS EDUCATIUS: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
  • LÍNIES: Tres per nivell d’ESO, dos per Batxillerat i cicles formatius (tres famílies professionals)

Activitats extraescolars

Sortides a la neu, museus, exposicions, teatre, Canal Olímpic, patinatge sobre gel, etc.

Realització de diferents tallers en horari no lectiu

Viatge de fi de curs a 4t d’ESO

Relació Escola-Famílies

Es porta a terme tant a través de l’AMPA com amb el Pla d’Acció Tutorial


Història

LA FUNDACIÓ DE L’INSTITUT

L’origen del nostre institut es remunta a l’any 1973 amb la instal·lació dels primers tallers d’FP al palau de Marianao, que l’any següent es van ampliar a Can Massalleras. Aquesta situació s’allarga fins al curs 1980-81, moment en què l’equipament es trasllada a l’IFP Camps Blancs, de nova construcció. Durant el curs següent (1982-83), les especialitats d’electricitat i delineació es van traslladar novament al castell de Marianao, com a secció de l’IFP Camps Blancs. És aleshores, durant el curs 1983-84, que es crea oficialment el nou institut l’IFP Marianao. L’any següent s’hi van afegir les especialitats de Perruqueria i Estètica i més endavant el batxillerat.

Els primers professors que hi va haver al nostre institut van ser els següents:

– Dibuix: Andreu Mesas i Lluís García.
– Organització i projecte de fabricació mecànica:Leopoldo Cerdà.
– Pràctiques de delineació: Enric Doñate.
– Pràctiques d’electricitat: Javier Biel, Paco Orfila, Joan Aromí i Joan Corominas.
– Social-Humanístic: Mari Creu Pascual.
– Matemàtiques: Jhoan Watemberg Lubinsky.
– Anglès: Marisa López.

L’EDIFICI ACTUAL

L’any 1987-1988 l’IFP Marianao abandona el Castell i es trasllada a l’edifici actual, que s’acaba de construir. Desapareixen les especialitats de perruqueria i estètica. Més endavant, durant el curs 1995-1996 es va començar a implantar l’ESO. El 1998 desapareix l’antiga FP i comencen els nous cicles formatius. Desapareix electricitat, delineació es va transformar en Desenvolupament de Projectes Mecànics (família de fabricació mecànica) i es van implantar els cicles de Comerç i Màrqueting i també Informàtica.

ELS DIRECTORS I DIRECTORES

Al llarg d’aquests anys, el nostre institut ha tingut diversos directors i directores. Han estat els següents: Andreu Mesas, Lluís García, Albert Salvador, Ferran Joan, Andreu Mesas, Anna Martí, Miguel Ruiz, Joan Vives, Catalina Muñoz i Josefina Garcia Pérez la directora actual.