TROBADA VIRTUAL AMB EL BISBE MANEL NIN

El passat divendres 4 de juny els alumnes de Religió de 4t d’ESO van trobar-se virtualment en una videotrucada amb el Bisbe Manel Nin o dit més exactament amb l’Exarca Apostòlic dels catòlics de ritus bizantí a Grècia.
Manel Nin Güell és fill del Vendrell. Amb 18 anys va descobrir la seva vocació religiosa i va ingressar al monestir benedictí de Montserrat. Posteriorment va estudiar Teologia Patrística a Roma i es va especialitzar en litúrgia oriental. Al 1999 va ser nomenat Rector del Col·legi Pontifici Grec Sant Atanasi de Roma. I fa una mica més de 5 anys va ser nomenat pel Papa Francesc Exarca dels Catòlics grecs de ritus bizantí.
La conversa amb Manel Nin va ser molt interessant. Ens va impressionar molt la seva senzillesa i la seva humilitat. Vam parlar d’aspectes i anècdotes de la seva vida personal i de temes relacionats amb el que hem estudiat aquest curs que gira al voltant de les tres grans religions monoteistes (Judaisme, Cristianisme i Islam). Va ser un regal per l’última classe de Religió en l’etapa de l’ESO.