EN DEFENSA DEL CLIMA

El divendres 15 de març, els agents verds de 5è de la nostra escola van participar de forma activa en defensa del clima.  Un dels actes més significatius va ser l’elaboració i posterior lectura del manisfest per la megafonía de l’escola sobre el canvi climàtic reivindicant la poca inacció per part del govern. En ell es destaca la importància de l’ús  d’energies  renovables, es demana més actuaccions i implicacions del govern, i es recorda la necessària cura que cal tenir per aconseguir que els nostres rius, mars i oceans esdevinguin més nets.

Finalment, l’hora del pati es van reunir juntament amb la mascota Verdet, davant de la cartellera del medi ambient per tal d’extendre una pancarta amb una crida ben important: “Volem salvar la Terra”. 

Des de Suècia i Bèlgica, la Greta i l’Anúna Der Weber, adolescents totes dues, han iniciat aquesta protesta contra el canvi climàtic que s’ha estès per tot el món. Els joves europeus comencen a mobilitzar-se davant el repte més important del segle XXI, el canvi climàtic. Aquesta mobilització té un dels seus moments claus en la compareixença de la Greta Thunberg en el transcurs de la Cimera pel Clima de Katowice (Polònia) el passat mes de desembre. Des del passat mes d’agost, es planta cada divendres davant del Parlament suec per cridar l’atenció sobre el canvi climàtic. El seu exemple ha provocat que milers de joves de tot Europa  s’unieixin a la seva protesta per tal de Salvar el Planeta.

El darrer informe del grup científic que assessora l’ONU adverteix que aquesta catàstrofe es pot accelerar si no hi ha canvis “ràpids, profunds i sense precedents” en les polítiques de medi ambient.

Podeu veure el recull d’imatges clicant a sobre de la fotografia