Un Somni Fet Realitat

Els i les alumnes de primer d’ESO hem conegut l’Ot Orteig, que fa d’arqueòleg des dels 14 anys i aquesta ha estat la 4a vegada que visita l’Institut Vallès.

Aquest curs, amb el Covid-19, només ha pogut assistir a un dels grups de 1r d’ESO. Hem pogut gaudir de la xerrada presencial, i els altres grups, l’han seguit des de Google Meet així com les persones confinades.

L’Ot ens ha ensenyat fotos de tot el que ha fet, i hem descobert que ha fet d’arqueòleg sota l’aigua! S’anomena arqueologia subaquàtica. Ens va cridar molt l’atenció els esquelets humans sencers que va trobar, com també els gotets de xocolata que prenien civilitzacions antigues i que es sap gràcies a les proves realitzades al laboratori.

També ens va cridar molt l’atenció la manera que treuen la sorra de sota el mar quan practicaven arqueologia subaquàtica. Ho fan amb l’anomenada mànega de succió que xucla tot el que té a l’abast fins al punt que un dia li va xuclar el botó d’un tabard i el va haver d’anar a recuperar a la pila de sorra.

Hem après moltes coses, i hem gaudit molt! Vindrà l’any vinent, per ensenyar als de primer nous? Esperem que sí!