Col·laboració ACNUR

L’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic va crear un llibre solidari per col·laborar amb ACNUR (L’Agència de l’ONU per als Refugiats). En aquest llibre es pot trobar un recull de notícies de Refugiats i Refugiades del món il·lustrades pel nostre alumnat.

Un cop finalitzada la col·laboració s’ha aconseguit proporcionar a 16 menors refugiats classes de suport i lots d’higiene.

Enhorabona a tothom per la col·laboració!!!

Obra “Tensió a la Mansió”

Aquest curs els alumnes de les optatives d’arts escèniques, escenografia i producció musical han produït l’espectacle “Tensió a la mansió“. Tant el guió com l’escenografia i la producció musical han estat a càrrec dels propis alumnes, coordinats pels professors de les optatives: Marta Arner, Rosa Salort i Jordi Hernández.

Us deixem l’enllaç per si voleu veure l’obra:

També podeu veure en el següent enllaç les fotos de l’obra.

Proves Cangur 2021 – 2n d’ESO

Felicitats als 9 alumnes de 2n d’ESO, Eric, Jaume, David, Marc, Àlex, Juan Carlos, Martina, Maria i Mey, que han tret unes excel·lents puntuacions a les Proves Cangur de Matemàtiques. D’un total de 17.490 alumnes de la categoria de 2n d’ESO han quedat entre el 5% millors. Un èxit!

Felicitar en especial a la Martina Garcia Monroy que ha quedat la primera de Sabadell en la seva categoria!

Enhorabona a tots!

7a Edició Campus Vallès 2021

Benvolgudes famílies,

Des de l’AFA de l’Institut Vallès, ens plau comunicar-vos que a dia d’avui (i tenint en compte totes les indicacions i mesures establertes per les autoritats educatives i sanitàries, podem fer oficial la realització de la 7a edició del Campus Vallès 2021!!!

Tindrà lloc del 28 de juny al 23 de juliol del 2021 a les instal·lacions de l’institut Vallès i estarà coordinat per l’ Associació Juvenil Símunt. L’horari serà de 8:30h a 9h (acollida), de 9h a 13:30 (activitats esportives) i de 13:30h a 15h (servei de menjador).

El Campus Vallès estarà dividit en dues seccions principals: d’una banda el futbol sala i d’altra el voleibol. En ambdues es realitzarà una combinació d’entrenaments i partits amb objectius específics per dies/setmanes. A aquestes dues seccions es sumaran diversos esports com bàsquet, tennis taula o 4square, entre d’altres.

Llegeix més»

Editem un Llibret de Faules! – 2n d’ESO

Enguany, amb l’alumnat de segon de l’ESO B, hem treballat les narracions amb contingut ètic i moral a partir de la lectura de diversos fragments de les “Faules d’Isop“. Llegeix més»

Projecte Micro-Món@UAB_4.0 – Batxillerat

Micro-Món@UAB_4.0. és un projecte internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que està integrat en la xarxa MicroMundo de la Societat Espanyola de Microbiologia.

Aquest és un programa innovador que pretén animar els estudiants de secundària (de 15 a 17 anys) a exercir la seva carrera professional en ciència i tecnologia, tot abordant un dels reptes més importants per a la salut humana per a aquest segle: la resistència a l’antibiòtic microbià a nivell mundial per a la salut.

Llegeix més»

Portes Obertes Batxillerat 2021

Aquest dimecres 21 d’abril del 2021 a les 18.00h farem les portes obertes de Batxillerat en format online, si us heu inscrit podeu accedir mitjançant els següents enllaços Meet:

Podeu conèixer com és el Batxillerat a l’Institut Vallès en aquest enllaç.

Us hi esperem!

Intercanvi amb Polònia 2n d’ESO

Els alumnes de 2n d’ESO fem un intercanvi cultural amb els alumnes de primer i segon d’ESO de l’Institut Mijska Szkola Podstawowa de Polònia. Alguns de nosaltres quinzenalment ens connectem per videotrucada per explicar-nos la cultura dels dos països, parlem de videojocs, de menjar, de pel·lícules i de moltes altres coses.

De vegades també ens enviem e-mails per practicar l’expressió escrita i tot i que ens fa una mica de vergonya, l’experiència ens agrada força.

Aquesta activitat ens permet practicar anglès i viure la llengua d’una manera diferent i més real.

Exposició Fora Brossa – Servei Comunitari

En el marc del Servei Comunitari i del projecte Fora Brossa, un grup d’alumnes de 4t d’ESO han preparat una exposició sobre les diferents activitats que s’estan duent a terme per fomentar la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus al nostre centre. S’ha escollit fer la l’exposició aquests dies per celebrar el 18 de març, Dia Internacional del Reciclatge.

Dia de la Dona 2n d’ESO

Per celebrar el dia de la dona, els alumnes de les diferents classes de 2n d’ESO han vist vídeos sobre el tema a l’aula, han debatut sobre els vídeos i han fet uns pòsters en anglès en els quals cada alumne/a ha escrit una petita ressenya d’alguna de les moltes dones que han ajudat a canviar el món en el passat i en el present. Llegeix més»

Portes Obertes Escoles No Adscrites

El proper dimecres 10 de març a les 17.00h hi haurà la Xerrada de Portes Obertes per a escoles no adscrites.

La presentació serà telemàtica a través d’aquest enllaç Meet.

Us convidem a assistir-hi per conèixer més el nostre centre.

D’altra banda, posem a la vostra disposició informació i vídeos del nostre centre perquè ens pugueu conèixer millor. Podeu accedir-hi mitjançant la imatge que teniu a la capçalera de la nostra web o en aquest enllaç.

 

ART Contra l’Estigma

El passat 1 de març, amb motiu del dia #ZeroDiscriminationDay es va inaugurar el mural realitzat per l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic del nostre Institut amb col·laboració amb l’Associació Actua Vallès que treballa per combatre l’exclusió social i la pobresa de les persones amb VIH+.

Durant els passats mesos els alumnes han estat treballant conjuntament realitzant tallers de conscienciació, buscant referents i buscant les possibles maneres de crear un disseny idoni per poder lluitar contra l’estigma. Llegeix més»

Exposició Pòsters Ciència per Nadal

Aquests dies al vestíbul del centre tenim exposats els pòsters guanyadors del certamen Ciència per Nadal 2020, celebrat el passat 21 de desembre, i que organitza la Fundació Bosch i Cardellach conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. Aquest any hem participat cinc instituts de secundària de Sabadell i el tema ha girat entorn les vacunes. Aprofiteu aquests dies per donar-los un cop d’ull ja que els tindrem exposats només un parell de setmanes! Llegeix més»

1a Trobada Telemàtica S’MUN

Aquest cap de setmana, del 19 i 21 de Febrer, ha tingut lloc la primera trobada telemàtica S’MUN (Singularity Model of United Nations) amb més de 150 alumnes de tot el món. Vuit alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut, Diego Benítez, Manuel Serrano, Alejandra Butrón, Oscar Tercero, Alessia Marcandalli, Noel Talavera, Víctor Martínez i Berta Aragoneses han sigut els representants del nostre centre participant i defensant el seu posicionament dins el seu comitè en llengua anglesa.

Els S’MUN (Model United Nations) són simulacions de les Assemblees Generals de les Nacions Unides dutes a terme per estudiants. Van començar a realitzar-se als Estats Units pocs anys després de la fundació de les Nacions Unides, l’any 1945, per part d’estudiants universitaris. Actualment tenen lloc a tot el món, tant amb alumnes de secundària com universitaris. Anualment se celebra un gran ple a Nova York, que serveix de model per a rèpliques regionals. Llegeix més»

Recollida Solidària Productes Higiene i Neteja

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, dins del marc del Servei Comunitari, ha organitzat una recollida de productes d’higiene i neteja pel Rebost Solidari de Sabadell.

La recollida es farà al vestíbul de l’Institut durant la setmana del 8 al 12 de febrer, els productes són: gel de dutxa, sabó per a rentar els plats (a mà) i sabó per a rentar la roba.

L’alumnat que realitza aquest servei ens proposa un repte: arribar a recollir 100 articles entre tot@s… ho aconseguirem?