Exposició Pòsters Ciència per Nadal

Aquests dies al vestíbul del centre tenim exposats els pòsters guanyadors del certamen Ciència per Nadal 2020, celebrat el passat 21 de desembre, i que organitza la Fundació Bosch i Cardellach conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. Aquest any hem participat cinc instituts de secundària de Sabadell i el tema ha girat entorn les vacunes. Aprofiteu aquests dies per donar-los un cop d’ull ja que els tindrem exposats només un parell de setmanes! Llegeix més»

1a Trobada Telemàtica S’MUN

Aquest cap de setmana, del 19 i 21 de Febrer, ha tingut lloc la primera trobada telemàtica S’MUN (Singularity Model of United Nations) amb més de 150 alumnes de tot el món. Vuit alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut, Diego Benítez, Manuel Serrano, Alejandra Butrón, Oscar Tercero, Alessia Marcandalli, Noel Talavera, Víctor Martínez i Berta Aragoneses han sigut els representants del nostre centre participant i defensant el seu posicionament dins el seu comitè en llengua anglesa.

Els S’MUN (Model United Nations) són simulacions de les Assemblees Generals de les Nacions Unides dutes a terme per estudiants. Van començar a realitzar-se als Estats Units pocs anys després de la fundació de les Nacions Unides, l’any 1945, per part d’estudiants universitaris. Actualment tenen lloc a tot el món, tant amb alumnes de secundària com universitaris. Anualment se celebra un gran ple a Nova York, que serveix de model per a rèpliques regionals. Llegeix més»

Recollida Solidària Productes Higiene i Neteja

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, dins del marc del Servei Comunitari, ha organitzat una recollida de productes d’higiene i neteja pel Rebost Solidari de Sabadell.

La recollida es farà al vestíbul de l’Institut durant la setmana del 8 al 12 de febrer, els productes són: gel de dutxa, sabó per a rentar els plats (a mà) i sabó per a rentar la roba.

L’alumnat que realitza aquest servei ens proposa un repte: arribar a recollir 100 articles entre tot@s… ho aconseguirem?

DELF 2020

Ja tenim els resultats del DELF 2020. Catorze dels quinze alumnes presentats han acreditat el seu nivell de francès (A2, B1, B2) en aquesta convocatòria. Ja estem escalfant motors per als exàmens 2021.

Enhorabona a tothom per l’esforç i la feina feta!

Jugant amb la Probabilitat 2n d’ESO

A segon d’ESO aprenem matemàtiques tot jugant. Què millor que entendre la probabilitat fent un joc amb les nostres pròpies normes? Hem dedicat unes quantes sessions a la classe de matemàtiques de 2n d’ESO per construir un joc d’atzar: Llegeix més»

Cossos, Imatges i Vincles

El [LAB]oratori Cossos, imatges i vincles és un projecte d’acció comunitària de El Safareig, entitat de Cerdanyola del Vallès s’especialitza en l’atenció de les violències masclistes i als malestars associats al gènere i la sexualitat. Es planteja com un espai experimental de creació artística amb joves, on interrogar-se sobre els cossos, la sexualitat i els vincles en l’era de les imatges. Llegeix més»

Robòtica amb Arduino 2n ESO

Gràcies a totes les famílies que formeu part de l’AMPA, aquest curs l’alumnat de 2n d’ESO s’ha iniciat en la robòtica!

L’AMPA, amb una aportació de 1.058€, ens ha dotat amb:

      • 25 kits de plaques arduino.
      • 4 cotxes programables.
      • 3 cases domotitzades.

Llegeix més»

Momificació a Mida

Aquest any a socials, a la unitat d’Egipte ens tocava la momificació. Consisteix en momificar a un/a alumne/a de la classe, però amb això del COVID no hem pogut, però vam trencar totes les lleis de la gravetat i vam momificar un peluix a un grup, una nina de roba a l’altre,… També ens ho hem passat bé.

Qui s’havia de pensar que algun dia aquests ninots amb qui jugàvem de petits, serien momificats.

S’MUN 2030

Vuit alumnes de 1r de Batxillerat participaran a S’MUN 2021 (Singularity Model of United Nations) durant el 19, 20 i 21 de Febrer. El setembre de 2015, els països de l’ONU van adoptar un conjunt d’objectius –els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)- amb l’objectiu de reduir les desigualtats, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom.

S’MUN2030 juga un paper important a l’hora d’assolir aquests objectius gràcies a la participació creixent en els problemes mundials dels estudiants de secundària i batxillerat de tot el món. A més a més, S’MUN2030 conté una gran quantitat d’oportunitats per aprofundir en qüestions com la sostenibilitat, l’educació, les noves formes d’economia o els recursos energètics en el marc de la Intel·ligència Artificial. Durant aquests tres dies els alumnes seran els representants d’un país gestionant els següents punts dins el seu comitè: Llegeix més»

Ciència per Nadal 2020

L’alumnat de 1r de Batxillerat ha participat a l’edició que s’ha celebrat enguany de la Ciència per Nadal a Sabadell, organitzada per la Fundació Bosch i Cardellach, el CRP del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell. Aquest any el tema escollit ha estat “La recerca de les vacunes: de la verola a la COVID-19”. L’acte ha consistit en una videoconferència a càrrec del Dr Manel Cervantes, cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Taulí, amb l’assistència i participació de 400 estudiants de cinc instituts de Sabadell.

Bon Any 2021!!!

Després d’un trimestre com el que hem viscut, que hem hagut d’anar construint entre tots, amb els moments d’inseguretat i d’incertesa, però amb la voluntat ferma d’acompanyament i de confiança en les ganes de tirar endavant de tota la comunitat que formem l’Institut Vallès, sentim que, gràcies a l’esforç de tothom, acabem l’any 2020 amb una bona sensació. Llegeix més»

Calendari 2021 Associació AVAN

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, dins del marc del Servei Comunitari, col·laboren amb la distribució de calendaris de l’Associació Avan (Amics de la neurologia). Si en voleu adquirir algun, ho podeu fer a l’hora del primer pati (10.00h-10.20h) al vestíbul de l’Institut abans de divendres 18 de desembre.

Bon Any 2021!!!

Un Somni Fet Realitat

Els i les alumnes de primer d’ESO hem conegut l’Ot Orteig, que fa d’arqueòleg des dels 14 anys i aquesta ha estat la 4a vegada que visita l’Institut Vallès.

Aquest curs, amb el Covid-19, només ha pogut assistir a un dels grups de 1r d’ESO. Hem pogut gaudir de la xerrada presencial, i els altres grups, l’han seguit des de Google Meet així com les persones confinades.

Llegeix més»

Classes Telemàtiques Batxillerat

Benvolgudes famílies,

A causa de la situació actual de la pandèmia i tenint en compte les instruccions rebudes, a partir de la propera setmana realitzarem una part de classes de batxillerat telemàtica i una altra presencial. Cal tenir en compte que, si les circumstàncies ho demanen, aquest model pot variar i així us ho faríem saber.

A partir del proper dilluns seguirem el següent calendari: Llegeix més»

Resolució Beques 2020-2021 Ajuntament Sabadell

El dia 8 d’octubre es va publicar la resolució “Ajuts per material escolar i llibres de text 2020-2021” a la Seu Electrònica de l’Ajuntament. S’hi pot accedir mitjançant el DNI de la persona sol·licitant i el número de tràmit de l’alumne/a. Les famílies que no estiguin d’acord amb la resolució poden presentar recurs de reposició a qualsevol dels registres del Servei d’Atenció Ciutadana en el termini d’un mes comptat des de la publicació de la resolució, la data límit és el 7 de novembre de 2020.

Podeu consultar la resolució en el següent document: RESOLUCIÓ AJUTS MATERIAL ESCOLAR 2020-2021.

L’Institut Vallès és FiloInsti!!!

Des de fa 6 cursos, en el nostre institut, tots els alumnes de 1r i 2n d’ESO han fet una hora de filosofia a la setmana: el projecte de Filosofia 3/18. Va ser creat per M. Lipman i A. Sharp i a Catalunya ha estat traduït i organitzat pel Grup Iref (Grup d’innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia). L’objectiu que ha motivat l’aplicació d’aquest aprenentatge ha estat el de formar ciutadans crítics i participatius, capaços de desenvolupar les habilitats de pensament que els ajudaran en tots els aprenentatges de totes les àrees.

Ara, al fer-nos FiloInsti, passarem a formar part d’una xarxa força extensa d’escoles i instituts que treballem per desenvolupar una actitud filosòfica en els nostres infants i adolescents.

FotoFilosofia

Aquests curs, per segona vegada, participarem a la Mostra de Fotofilosofia. Amb aquesta activitat volem esperonar al nostre alumnat a treballar les moltes habilitats de pensament que s’activen en el procés de traduir un concepte filosòfic en imatge. A més a més, és una manera de fomentar la creativitat i la mirada atenta cap el que ens envolta, tan necessària en els nostres dies, per poder entendre millor la nostra realitat.

A la Mostra participaran els alumnes de 4t d’ESO, 1r de batxillerat i 2n de batxillerat. Com el curs passat, les vostres fotografies es penjaran al nostre bloc.

Procediment Gestió Casos COVID-19

Seguim treballant per tal de fer tan normal com sigui possible aquest curs que, com ja sabeu, es veu alterat per la COVID-19.

Per tal d’agilitzar la feina i facilitar la gestió de les incidències que es puguin presentar, us facilitem el document amb l’autorització perquè el vostre fill/a es faci la prova PCR a l’institut en cas que hi hagi algun positiu en el seu grup estable. En el mateix document trobareu una explicació del motiu de les proves i informació del que heu de fer.

Aquest full s’ha de retornar omplert i signat al tutor/a corresponent el més aviat possible. Llegeix més»