Col·laboració Batxillerat Artístic amb ACNUR

L’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic ha creat un llibre solidari per col·laborar amb ACNUR (L’Agència de l’ONU per als Refugiats). En aquest llibre podreu trobar un recull de notícies de Refugiats i Refugiades del món il·lustrades pel nostre alumnat.

Podreu col·laborar i comprar el llibre el pròxim 23 d’Abril, diada de Sant Jordi, durant les hores del pati. Amb la compra del llibre il·lustrat per 5 euros, ACNUR ajudarà a un nen o nena desplaçada de Síria a tenir un plus en la seva educació assistint a classes extraescolars. A més, podreu col·laborar també amb 2 euros extres per poder donar a un nen o nena refugiada un kit d’higiene infantil, tan essencial en aquest moment en pandèmia.

Projecte Micro-Món@UAB_4.0 – Batxillerat

Micro-Món@UAB_4.0. és un projecte internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que està integrat en la xarxa MicroMundo de la Societat Espanyola de Microbiologia.

Aquest és un programa innovador que pretén animar els estudiants de secundària (de 15 a 17 anys) a exercir la seva carrera professional en ciència i tecnologia, tot abordant un dels reptes més importants per a la salut humana per a aquest segle: la resistència a l’antibiòtic microbià a nivell mundial per a la salut.

Llegeix més»

Intercanvi amb Polònia 2n d’ESO

Els alumnes de 2n d’ESO fem un intercanvi cultural amb els alumnes de primer i segon d’ESO de l’Institut Mijska Szkola Podstawowa de Polònia. Alguns de nosaltres quinzenalment ens connectem per videotrucada per explicar-nos la cultura dels dos països, parlem de videojocs, de menjar, de pel·lícules i de moltes altres coses.

De vegades també ens enviem e-mails per practicar l’expressió escrita i tot i que ens fa una mica de vergonya, l’experiència ens agrada força.

Aquesta activitat ens permet practicar anglès i viure la llengua d’una manera diferent i més real.

Exposició Fora Brossa – Servei Comunitari

En el marc del Servei Comunitari i del projecte Fora Brossa, un grup d’alumnes de 4t d’ESO han preparat una exposició sobre les diferents activitats que s’estan duent a terme per fomentar la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus al nostre centre. S’ha escollit fer la l’exposició aquests dies per celebrar el 18 de març, Dia Internacional del Reciclatge.

Dia de la Dona 2n d’ESO

Per celebrar el dia de la dona, els alumnes de les diferents classes de 2n d’ESO han vist vídeos sobre el tema a l’aula, han debatut sobre els vídeos i han fet uns pòsters en anglès en els quals cada alumne/a ha escrit una petita ressenya d’alguna de les moltes dones que han ajudat a canviar el món en el passat i en el present. Llegeix més»

Portes Obertes Escoles No Adscrites

El proper dimecres 10 de març a les 17.00h hi haurà la Xerrada de Portes Obertes per a escoles no adscrites.

La presentació serà telemàtica a través d’aquest enllaç Meet.

Us convidem a assistir-hi per conèixer més el nostre centre.

D’altra banda, posem a la vostra disposició informació i vídeos del nostre centre perquè ens pugueu conèixer millor. Podeu accedir-hi mitjançant la imatge que teniu a la capçalera de la nostra web o en aquest enllaç.

 

ART Contra l’Estigma

El passat 1 de març, amb motiu del dia #ZeroDiscriminationDay es va inaugurar el mural realitzat per l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic del nostre Institut amb col·laboració amb l’Associació Actua Vallès que treballa per combatre l’exclusió social i la pobresa de les persones amb VIH+.

Durant els passats mesos els alumnes han estat treballant conjuntament realitzant tallers de conscienciació, buscant referents i buscant les possibles maneres de crear un disseny idoni per poder lluitar contra l’estigma. Llegeix més»

Exposició Pòsters Ciència per Nadal

Aquests dies al vestíbul del centre tenim exposats els pòsters guanyadors del certamen Ciència per Nadal 2020, celebrat el passat 21 de desembre, i que organitza la Fundació Bosch i Cardellach conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. Aquest any hem participat cinc instituts de secundària de Sabadell i el tema ha girat entorn les vacunes. Aprofiteu aquests dies per donar-los un cop d’ull ja que els tindrem exposats només un parell de setmanes! Llegeix més»

1a Trobada Telemàtica S’MUN

Aquest cap de setmana, del 19 i 21 de Febrer, ha tingut lloc la primera trobada telemàtica S’MUN (Singularity Model of United Nations) amb més de 150 alumnes de tot el món. Vuit alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut, Diego Benítez, Manuel Serrano, Alejandra Butrón, Oscar Tercero, Alessia Marcandalli, Noel Talavera, Víctor Martínez i Berta Aragoneses han sigut els representants del nostre centre participant i defensant el seu posicionament dins el seu comitè en llengua anglesa.

Els S’MUN (Model United Nations) són simulacions de les Assemblees Generals de les Nacions Unides dutes a terme per estudiants. Van començar a realitzar-se als Estats Units pocs anys després de la fundació de les Nacions Unides, l’any 1945, per part d’estudiants universitaris. Actualment tenen lloc a tot el món, tant amb alumnes de secundària com universitaris. Anualment se celebra un gran ple a Nova York, que serveix de model per a rèpliques regionals. Llegeix més»

Recollida Solidària Productes Higiene i Neteja

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, dins del marc del Servei Comunitari, ha organitzat una recollida de productes d’higiene i neteja pel Rebost Solidari de Sabadell.

La recollida es farà al vestíbul de l’Institut durant la setmana del 8 al 12 de febrer, els productes són: gel de dutxa, sabó per a rentar els plats (a mà) i sabó per a rentar la roba.

L’alumnat que realitza aquest servei ens proposa un repte: arribar a recollir 100 articles entre tot@s… ho aconseguirem?

DELF 2020

Ja tenim els resultats del DELF 2020. Catorze dels quinze alumnes presentats han acreditat el seu nivell de francès (A2, B1, B2) en aquesta convocatòria. Ja estem escalfant motors per als exàmens 2021.

Enhorabona a tothom per l’esforç i la feina feta!

Jugant amb la Probabilitat 2n d’ESO

A segon d’ESO aprenem matemàtiques tot jugant. Què millor que entendre la probabilitat fent un joc amb les nostres pròpies normes? Hem dedicat unes quantes sessions a la classe de matemàtiques de 2n d’ESO per construir un joc d’atzar: Llegeix més»

Cossos, Imatges i Vincles

El [LAB]oratori Cossos, imatges i vincles és un projecte d’acció comunitària de El Safareig, entitat de Cerdanyola del Vallès s’especialitza en l’atenció de les violències masclistes i als malestars associats al gènere i la sexualitat. Es planteja com un espai experimental de creació artística amb joves, on interrogar-se sobre els cossos, la sexualitat i els vincles en l’era de les imatges. Llegeix més»

Robòtica amb Arduino 2n ESO

Gràcies a totes les famílies que formeu part de l’AMPA, aquest curs l’alumnat de 2n d’ESO s’ha iniciat en la robòtica!

L’AMPA, amb una aportació de 1.058€, ens ha dotat amb:

      • 25 kits de plaques arduino.
      • 4 cotxes programables.
      • 3 cases domotitzades.

Llegeix més»

Momificació a Mida

Aquest any a socials, a la unitat d’Egipte ens tocava la momificació. Consisteix en momificar a un/a alumne/a de la classe, però amb això del COVID no hem pogut, però vam trencar totes les lleis de la gravetat i vam momificar un peluix a un grup, una nina de roba a l’altre,… També ens ho hem passat bé.

Qui s’havia de pensar que algun dia aquests ninots amb qui jugàvem de petits, serien momificats.

S’MUN 2030

Vuit alumnes de 1r de Batxillerat participaran a S’MUN 2021 (Singularity Model of United Nations) durant el 19, 20 i 21 de Febrer. El setembre de 2015, els països de l’ONU van adoptar un conjunt d’objectius –els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)- amb l’objectiu de reduir les desigualtats, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom.

S’MUN2030 juga un paper important a l’hora d’assolir aquests objectius gràcies a la participació creixent en els problemes mundials dels estudiants de secundària i batxillerat de tot el món. A més a més, S’MUN2030 conté una gran quantitat d’oportunitats per aprofundir en qüestions com la sostenibilitat, l’educació, les noves formes d’economia o els recursos energètics en el marc de la Intel·ligència Artificial. Durant aquests tres dies els alumnes seran els representants d’un país gestionant els següents punts dins el seu comitè: Llegeix més»

Ciència per Nadal 2020

L’alumnat de 1r de Batxillerat ha participat a l’edició que s’ha celebrat enguany de la Ciència per Nadal a Sabadell, organitzada per la Fundació Bosch i Cardellach, el CRP del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell. Aquest any el tema escollit ha estat “La recerca de les vacunes: de la verola a la COVID-19”. L’acte ha consistit en una videoconferència a càrrec del Dr Manel Cervantes, cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Taulí, amb l’assistència i participació de 400 estudiants de cinc instituts de Sabadell.

Bon Any 2021!!!

Després d’un trimestre com el que hem viscut, que hem hagut d’anar construint entre tots, amb els moments d’inseguretat i d’incertesa, però amb la voluntat ferma d’acompanyament i de confiança en les ganes de tirar endavant de tota la comunitat que formem l’Institut Vallès, sentim que, gràcies a l’esforç de tothom, acabem l’any 2020 amb una bona sensació. Llegeix més»

Calendari 2021 Associació AVAN

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, dins del marc del Servei Comunitari, col·laboren amb la distribució de calendaris de l’Associació Avan (Amics de la neurologia). Si en voleu adquirir algun, ho podeu fer a l’hora del primer pati (10.00h-10.20h) al vestíbul de l’Institut abans de divendres 18 de desembre.

Bon Any 2021!!!

Un Somni Fet Realitat

Els i les alumnes de primer d’ESO hem conegut l’Ot Orteig, que fa d’arqueòleg des dels 14 anys i aquesta ha estat la 4a vegada que visita l’Institut Vallès.

Aquest curs, amb el Covid-19, només ha pogut assistir a un dels grups de 1r d’ESO. Hem pogut gaudir de la xerrada presencial, i els altres grups, l’han seguit des de Google Meet així com les persones confinades.

Llegeix més»