Novetats PAU i PAP 2020

Atesa la situació excepcional en la qual es troba el país, en aquests moments es treballa en un escenari d’ajornament generalitzat de totes les proves. Per a la celebració de les proves PAU, les noves dates s’escolliran entre el 22 de juny i el 10 de juliol, en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre, en convocatòria extraordinària.

El nou calendari de proves d’accés a la universitat es consensuarà en el marc de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils del CIC i, per tant, es prendrà una decisió col·legiada entre el Govern, les universitats i els representants d’estudiants. En aquesta reunió, també s’acordarà una flexibilització en el model d’examen, d’acord amb el fet que l’alumnat ja ha completat tres quartes parts del curs corresponent a segon de Batxillerat.

Podeu accedir a la informació completa en aquest enllaç.

Tancament del centre a partir de divendres 13 de març

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar el comunicat que ens acaba d’enviar el Departament d’Educació. Us informem que durant el tancament el Departament desaconsella que hi hagi personal al centre. Per tant, les comunicacions es faran a través d’aquest correu i es publicaran a la pàgina web de l’institut.

L’alumnat tindrà l’opció de treballar voluntàriament diversos aspectes de les matèries a través del Moodle o del Classroom (ells ja saben quina plataforma fan servir). L’alumnat també té l’opció de comunicar-se amb el professorat mitjançant el correu electrònic corporatiu.

Salutacions,

Rosa M Duran
Directora

Ruta Literària “El Quijote”

El proppassat divendres 31 de gener les alumnes de la matèria de Literatura castellana de batxillerat van fer la ruta literària de El Quijote a Barcelona. Va ser un passeig dedicat a conèixer i identificar els espais urbans de la Barcelona del segle XVII, on va passar una llarga temporada en Miguel de Cervantes. Des del Pla de Palau fins a la Biblioteca de Catalunya, passant pel carrer dedicat a Perot lo Lladre -tocant a Portaferrissa-. La petjada històrica de la gran obra cervantina és viva al barri gòtic de la ciutat comtal. Van acabar visitant una petita mostra de fotografies sobre l’evolució de la Biblioteca Catalunya, on es guarda una de les més grans col.leccions d’obres dedicades a Cervantes.

Llegeix més»

Olimpíada de Biologia de Catalunya

Enguany Tindrem 4 alumnes de segon de batxillerat participant a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, edició 2020, que tindrà lloc a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona el proper dissabte 8 de Febrer. La primera és una prova teórica, seguida si es supera d’una prova pràctica.

Molta força nois!!!

Viatge França 1r Batxillerat

Els alumnes de francès de 1r de Batxillerat som a França. Avui hem anat a la Lycée Beauséjour on ens han acollit molt bé i ens han acompanyat de visita per Narbona. Ahir vam fer una gincana per conèixer Perpinyà i demà visitarem la fortalesa de Salses. Està sent una gran experiència.

L’OT (No el concurs!)

Hola, Insvalleros!

El dia 14 de gener de 2020, a 1r d’ESO, ha vingut a visitar-nos l’Ot, un fantàstic arqueòleg! Ens ha ensenyat coses molt interessants, per exemple us havíeu adonat que a les fotos de jaciments hi ha una espècie de pal blanc i vermell? Doncs es diu jaló, i serveix per fer-se una idea del tamany que té l’objecte, os, etc… que apareix a la foto, ja que cada franja mesura 10 cm. Tranquils, nosaltres tampoc ho sabíem. També ens ha explicat que la societat, o millor dit, la tele, ha fet creure que l’arqueologia és diferent del què és en realitat.

Per acabar ens ha ensenyat uns objectes que ha trobat ell mateix en diferents jaciments terrestres i subaquàtics com bales de canó.

Visita a l’Agrupació Astronòmica

L’alumnat de 1r de batxillerat va visitar les instal·lacions de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell on se’ls va fer una xerrada sobre els astres i l’univers. També, quan la meteorologia ho va permetre, van poder observar el sol a través del telescopi. Alguns alumnes van aprofitar per fer fotografies amb una vista espectacular com la de la imatge que podeu veure més amunt.

(Foto: Abril Fernández)

Matí de Swing

Els alumnes de 2n d’ESO van participar en el Matí de Swing, assistint a una xerrada sobre la música blues i jazz duta a terme pel trompetista Jay Wallis. Seguidament, van poder aprendre a ballar el Lindy Hop, el ball més popular de la música swing, és a dir el jazz clàssic, en el taller a càrrec dels balladors Anna Portell i Agustí Sabaté. Aquestes activitats s’engloben dins de l’INTEGRA, projecte interdisciplinar que engloba diverses matèries de 2n d’ESO.

Arriba el Nadal a 1r d’ESO

Un any més els alumnes de 1r d’ESO del nostre centre s’han animat a decorar les seves aules. El resultat ha estat d’allò més lluït: garlandes, llums, regals, desitjos…no hi falta un detall!

Felicitats per la feina i molt bon Nadal a tothom!!!

Sortida Servei de Microscòpia de la UAB

Dilluns 18 de novembre els alumnes de 2n de batxillerat científic van anar al Servei de Microscòpia de la UAB, on van poder veure i utilitzar els microscopis de transmissió i d’escombratge i aprendre com es tracten les mostres per tal de fer unes bones preparacions.

Fora Brossa

El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i també alcalde de Matedepera, Nil López, junt amb l’Àngela Núñez i el tècnic de l’Ajuntament de Sabadell Francesc Feliu, ens han visitat per conèixer de prop el projecte FORA BROSSA del nostre institut i en el que participen tots els alumnes de l’ESO. En Nil López ha vist de primera mà com els alumnes de 1r ESO cosien els seus propis Boc’n’Rolls i ha respòs a totes les preguntes que li han fet sobre el reciclatge a Matadepera i sobre el tractament de residus a la Planta de Tractament de Residus. Per contribuir des del Consorci a la disminució de deixalles generades a l’hora del pati, s’ha fet entrega de Boc’n’Rolls a alumnes de 3r d’ESO que ja han participat en el projecte, classificant i quantificant la brossa generada al pati i realitzant anuncis publicitaris a favor del respecte pel medi ambient, . Per a més informació sobre el projecte: FORA BROSSA.

Visita al CREVE

Els alumnes de 4t d’ESO van anar a visitar el Centre de Recursos dels Vehicles Elèctrics (CREVE) situat a Santa Perpètua de Moguda el passat dimecres dia 13 de novembre.

Xerrades Marató TV3: Malalties Minoritàries

La setmana passada, tots els alumnes de 4t d’ESO, 1r de batxillerat i de Biologia de 2n de batxillerat van rebre la xerrada informativa de la Marató de TV3, que es celebra enguany sobre les Malalties Minoritàries. La xerrada va ser a càrrec de l’Albert Garcia, biotecnòleg i voluntari de la Marató TV3. L’Albert va presentar quins són els objectius de la Marató i també va explicar què són les malalties minoritàries, quin és el seu origen, i en va comentar alguns exemples així com altres aspectes particulars d’aquestes malalties.

Beca Ítaca

Volem felicitar l’Oriol de Miguel Ribas, ex-alumne del nostre centre, que ha aconseguit una beca Ítaca Banco de Santander pel doble grau de Física i Química a la UAB. Enhorabona, et felicitem per l’esforç fet!

L’acte de lliurament d’aquestes beques va ser dimarts 29 d’octubre a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Sortida Torrent de Colobrers 2n d’ESO

El passat 31 d’Octubre i amb motiu de la celebració de la Castanyada, els alumnes de 2n d’ESO vam anar a fer un volt pel rodal de Sabadell. A part de la caminada, que en total van ser quasi 4h!, pel camí s’havia d’observar pels llocs que es passava per tal de poder realitzar l’activitat estirar el fil. Aquesta consisteix en escollir algun element del camí i després, a casa, esbrinar-ne més coses i poder explicar-ho als companys. Places, carrers, monuments, horts urbans, muntanyes, ermites, vegetació…

Un cop arribats al final del trajecte, Togores, vam fer el concurs de l’esmorzar saludable i sostenible. Fins hi tot hi va haver-hi castanyes!, però es van trobar a faltar els panellets!. Després d’un merescut descans, vam ballar danses tradicionals i ball de bastons al so de les flautes que alguns companys van tocar.

De tornada no vam poder passar pel Torrent de Colobrers ja que les darreres pluges van malmetre molt el camí, i aquest no era segur.

Un dia diferent fora de l’institut per celebrar un dia especial, la castanyada!!!