Recomanacions per Sant Jordi

Des de l’Institut us recomanem…

  • Per a 1r i 2n d’ESO

 

Una inquietante novela de ciencia ficción sobre la relación entre las personas y las máquinas.
Personas y máquinas conviven en la Tierra y las segundas dominan a las primeras. Una nave vuelve a la Tierra: a bordo yacen un hombre dormido y una máquina muerta. Se abre una investigación…

 

 

Londres, año 2013. Natalia y su hermano Airon están en Londres con su madre. Natalia ha sido seleccionada para participar en el especial navideño de “Un minuto de gloria”, el programa de más audiencia de la televisión. Aunque parezca increíble, los dos niños se pierden. Y es entonces quan entra en acció Shao Li.

 

 

 

Un fenomen molt estrany afecta la biblioteca: els llibres han perdut les lletres, que ara s’amunteguen a terra. Què ha passat? Doncs que els llibres s’han pansit perquè ningú no els llegia i s’han tret de sobre totes les lletres. La gent està molt preocupada: seran el poble de la biblioteca dels llibres buits i es convertiran en la riota de tothom.

 

 

 

 

La vida de l’Anna fa un gir amb l’ascensió de Hitler al poder. Son pare és un intel·lectual jueu i tota la família es veu obligada a marxar de Berlín. A Alemanya deixa moltes coses, però ha de fer el cor fort i, juntament amb el seu germà Max, trobar una llar entre les diferents residències que recorren en pocs anys i els canvis d’un temps marcat per la falta de llibertat.

 

 

 

L’Artemis Fowl és un noi amb una intel·ligència superior, fill d’un senyor del crim irlandès, que aprofita la seva ment brillant per perpetrar activitats delictives. Quan l’Artemis descobreix l’existència d’una civilització màgica sota terra, hi veu una oportunitat d’or. De sobte, disposa d’un munt d’espècies noves que li permetran posar a prova les seves enginyoses conspiracions. Tot i això, l’Artemis no coneix les ànimes màgiques tant com es pensa. I això que desconeix se li pot acabar girant en contra…

 

 

  • Per a 3r i 4t d’ESO

 

Quan existíem com a família, hi havia electricitat, i vehicles particulars, i trens d’alta velocitat, i ordinadors i xarxes socials. Hi havia escalfor a les llars, i hi havia llocs plens de productes que es podien comprar per ser consumits. Pensar en Família era retrocedir als temps remots d’abans de l’Impacte. Tinc pocs records d’aquella època, i els que tinc són poc consistents i de vegades es confonen amb els somnis. Em dic Max Blau però no soc qui dic que soc. Soc un altre en aquest altre món, el de després de l’Impacte.

 

Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepidant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre’s, es veurà sacsejat per noves claus.

 

 

  • Per als més grans

 

Christopher Boone, té quinze anys i pateix una forma lleu d’ autisme. És tot un expert en matemàtiques, però sap molt poques coses sobre els éssers humans, però quan descobreix que algú ha matat el gos d’ una veïna decideix iniciar una investigació.

 

 

París, juliol de 1942. Redada de Vel d’Hiv. Davant l’arribada dels nazis, Sarah tanca el seu germà de 10 anys en un armari per a protegir-lo pensant que tornarà en unes hores. Tot i així, és arrestada amb la seva família.

París, maig del 2002. A Júlia Jarmond li encarreguen escriure sobre el tema per una revista americana.

 

Aquesta és la inoblidable i colpidora història de l’amistat entre l’Amir i en Hassan, dos nens que creixen junts a Kabul durant els últims dies de la monarquia afganesa; un d’ells, fill d’un home ric i poderós, i l’altre, un hazara de classe inferior. Després de la invasió soviètica, l’Amir i el seu pare abandonen el país i comencen una nova vida a Califòrnia. Però el passat sempre torna, i el pes de la traïció de vegades esdevé massa feixuc. Una bellíssima novel·la sobre l’amistat, la traïció i el preu de la lleialtat.

 

 

  • A més a més…

Us proposem unes quantes sortides culturals per acabar d’arrodonir la diada de Sant Jordi  visitant espais ben interessants, sense sortir de casa!

Casa Batlló: https://www.casabatllo.es/ca/tour-virtual/

Casa Milà: https://www.lapedrera.com/visita-virtual/

Casa Museu Gaudí: https://www.lapedrera.com/visita-virtual/

Sagrada Família: https://sagradafamilia.org/visita-virtual

i…50 museus que pots visitar online: https://sincopyright.com/museos-virtuales/

 

A més, els amics d’Abonoteatro han penjat totes les obres del seu catàleg i les podeu veure gratuïtament clicant PLAY a l’obra (teatre, òpera, concerts…) que us faci més gràcia. Una joia…gaudiu-ne! https://compras.abonoteatro.com/yomequedoencasa/

 

  • I TAMBÉ…

Cançó dedicada al St.Jordi en confinament: https://www.youtube.com/watch?v=5Blo20LToGM

La llegenda de sant Jordi: http://www.lallegendadesantjordi.cat/