L’experiència d’un guia professional

La Sala Magna ha acollit aquest dijous una xerrada adreçada als alumnes de 3r del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting comercial, turístic i cultural. La ponència ha anat a càrrec de Pep Barco, que treballa professionalment com a guia acompanyant internacional i guia oficial local de Barcelona.

Barco parla català, castellà, anglès, alemany, francès… i el seu ofici el porta a viatjar per mig món durant tot l’any. Combina dos tipus de guiatge; com a guia acompanyant internacional està especialitzat en el continent asiàtic; com a guia oficial local de Barcelona el seu públic objectiu són els clients de creuers que fan parada a la capital catalana, sobretot els de parla alemanya. Un dels temes on acumula més coneixement és sobre Gaudí.

En aquesta xerrada Pep Barco ha explicat, entre altres temes, com va iniciar-se en aquesta professió, quin és el perfil d’un bon guia, en què es concreta la pràctica diària de la professió i quin futur s’hi preveu.

Barco insisteix en la importància d’aprendre bé les llengües estrangeres i posa en valor el programa de mobilitat d’Erasmus que des de fa 16 anys porta a terme l’IES Serrallarga. Aquest programa consisteix a anar a treballar durant dos mesos a un país europeu fent una immersió laboral i personal al país de destí.
Les seves vivències acumulades en més de 30 anys d’experiència ens han estat útils per conèixer la professió que va lligada al títol de tècnic superior en guia, informació i assistència turístiques (3r curs del cicle CFGS Màrqueting comercial, turístic i cultural).