El repte de la taronja

El Departament d’Educació Física proposa “el repte de la TARONJA” amb l’objectiu d’afegir salut i diversió al confinament. Aquest és un repte que pot fer tant l’alumnat com el professorat. Des del departament animem a tothom que intenti superar el repte.

Què necessites? Una taronja i el teu mòbil.
Què has de fer? Gravar un vídeo amb el teu telèfon mòbil fent un exercici molt complet amb el teu propi cos “planxa”. Amb aquest exercici treballaràs els braços i el “core”, la zona del tronc que dona estabilitat al cos o, el que és el mateix, els músculs abdominals, oblics, transversos, el diafragma, els glutis, el sòl pèlvic i el maluc.
Com has de fer-ho? Has de col·locar el cos en paral·lel al terra, recolzant tot el seu pes en els avantbraços i a la punta dels peus. El desafiament d’aquest exercici consisteix a mantenir aquesta posició i anar canviant constantment el recolzament dels avantbraços amb el de les mans al mateix temps que evites que surti de la zona baixa de l’esquena una taronja que prèviament has de col·locar.
Què no has de fer? Arquejar en excés l’esquena (zona lumbar) perquè la taronja quedi ben seguda.

Recorda enviar el teu vídeo al teu professor/a d’educació física, tant si has superat el repte com si no ho has pogut aconseguir.

Aquí tens un exemple del que has de fer: