Xerrada sobre la maternitat d’Elna

Dimecres dia 9 de juny va venir l’Assumpta Montellà a fer una xerrada per 4t d’ESO. Ens va fer una xerrada sobre la maternitat d’Elna, un refugi que va acollir a mares i infants que es trobaven a l’exili als camps de refugiats de la platja d’Argelers, Sant Cebrià de Rosselló i Ribesaltes durant la postguerra. Aquest refugi estava dirigit per Elisabeth Eidenbenz, una infermera que va ajudar a tornar la dignitat i els somriures a aquelles persones.

Aquest curs, per segon any consecutiu, no hem pogut desplaçar-nos fins allà a causa de la pandèmia, però l’Assumpta ens va fer una xerrada molt interessant i, sobretot, molt emotiva. Gràcies, Assumpta per venir al Montserrat Roig i a l’alumnat de 4t per escoltar tan activament, interessar-se i aprendre una mica més d’uns anys foscos, però que és necessari que segueixin formant part de la nostra memòria col·lectiva perquè no es tornin a repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>