Concurs Odysseus II, l’estada a Madrid

Foto de grup a Alcalà de Henares

Dimarts 10 de Maig érem a l’estació de Sants, a punt per agafar l’AVE que ens portaria a Madrid, on es celebrava la semifinal regional d’Odysseus, un concurs organitzat per l’Agència Espacial Europea destinat a joves científics amb ganes d’endinsar-se dins el món de l’espai. Nosaltres, Norma Salvadores i Joan Salvà viatjàvem amb en Roger Sempere, que ens acompanyava com a tutor. Un cop a Madrid, ens vam dirigir a l’Hotel Ventas, al costat de l’emblemàtica plaça de toros, que seria on estaríem acomodats aquells dies.

El programa era ben simple: visites als matins, dinar amb tots els concursants, i tarda i sopar per lliure. Les visites van ser extraordinariament interessants: vam visitar el CAB (Centro de Astrobiologia), dedicat a la busca de vida fora la Terra; també la INTA (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial); el parc tecnològic del grup Airbus, on la seguretat era altament estricta; el Laboratori Militar d’Enginyeria; i també Alcalà d’Henares, on vam fer una ruta turística per la ciutat de naixement de Miguel de Cervantes.

Pel que fa a la part més competitiva, érem 12 grups de la nostra categoria i 5 més grans. Però al cap de poc temps vam deixar de veure’ls com a rivals. En només els quatre dies que vam passar ens vam conèixer molt i amb alguns ens vam fer bons amics.

En un tres i no res, van passar els tres primers dies, on vam fer totes les visites. Però el dia de la presentació s’acostava, el dia que havíem de defensar el nostre projecte en només 7 minuts davant un tribunal. Ens vam preparar com mai tot el que havíem de dir, i ens va sortir genial. No vam guanyar, van fer-ho un equip de Portugal, però el tros d’experiència que ens enduem d’allà no ens la treu ningú.

Joan Salvà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>