Aquest dilluns 22 de febrer els i les alumnes d’emprenedoria de 4t hem rebut la visita d’en Lluc Quintana, cap de cuina de l’espai gastronòmic Can Xapes a Cornellà de Terri.
Can Xapes no és només un restaurant, i és que es pot fer alta gastronomia i alhora ser un recurs formatiu i d’inserció de referència per a joves immigrants en situació de vulnerabilitat social.
L’any 2018, l’entitat sense afany de lucre, Ad’Iniciatives Socials, va reobrir aquest local (Can Xapes, antic Cinema Rosa i transformat en els anys 80 en un restaurant de renom) per tal de recuperar-ne el prestigi gastronòmic i, aquest cop però, amb l’empenta d’una proposta formativa integral per tal d’afavorir l’empoderament i el desenvolupament competencial de joves en risc de patir situacions d’exclusió social.
La proposta, tot i la “joventut”, ha estat tot un èxit i la seva “visió i missió” ja es recull en un llibre que l’equip va escriure aprofitant l'”aturada” que va implicar el confinament.
Si voleu saber més sobre Can Xapes els trobareu a https://www.canxapes.cat/ i al seu instagram https://www.