A Emprenedoria ens visita YAMAAOI WASABI

El passat dijous 11 de març ens  va visitar l’Arnau Riba, un dels socis fundadors de l’empresa Yamaaoi (2018), a Viladrau, una de les poques empreses dedicades a la producció de wasabi fora del Japó. En aquesta darrera xerrada d’emprenedoria, el nostre convidat ens va explicar com a partir del seu interès per la permacultura i l’interès del seu soci per la cultura japonesa van decidir posar en marxa aquest negoci. Fins fa 15 anys, el wasabi només es produia al Japó i en unes condicions  climàtiques i de sòl molt específiques i exigents. La informació entorn al complexe conreu d’aquesta planta era tot un misteri i poques empreses fora del Japó s’hi havien atrevit. Després d’un llarg període d’aprenentatge i tenint en compte que el wasabi tarda dos anys a donar un fruit no massa abundant, Yamaaoi va tenir la seva primera “collita”. A partir d’aquest moment les millores que s’han anat implementant han donat lloc a un producte de molt alta qualitat. Degut a la situació actual (COVID) l’empresa es troba en una situació d'”stand by” tot i que ja tenen noves propostes en ment orientades a diversificar la seva oferta amb altres plantes de la cuina japonesa.

La xerrada es va concloure amb un “tast” de wasabi, ratllat de forma tradicional amb un ratllador de pell de tauró i oxigenat amb un pinzell. I vam poder comparar-lo amb el “wasabi” que habitualment mengem aquí i que no és res més que rabe picant i mostassa amb tint verd. La diferència és realment notable.

Si els voleu conèixer millor, els trobareu a YAMAAOI