insridaurawebtransp   vipweb1       projectes   ampawebpixelsbatxibacweb    excel     professoratweb  logo-silvia      idiomesweb1ieduca-logo-480                        

                            

TOT A PUNT PER A LA QUINA

Durant els propers dies i fins al 12 de desembre els alumnes de 2n d’ESO passaran per totes les aules a vendre les participacions per poder jugar a la quina solidària en favor de la Marató de TV3. El preu és de 2€ si voleu jugar 3 quines i 3€ per jugar a sis quines. No  us quedeu sense la possibilitat de guanyar aquests fantàstics lots! 

SORTIDA A LES COVES PREHISTÒRIQUES DE SERINYÀ

El passat dijous, 29 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO van fer una sortida a les coves prehistòriques de Serinyà. Al Parc, es pot estudiar el període paleolític i s’aprèn a respectar el patrimoni pel seu valor cultural com a font de coneixement. La visita a tres jaciments arqueològics ajuda a entendre com es van formar les coves, com era el paisatge, la fauna i la vida dels humans neandertal i sàpiens. La tecnologia del paleolític es va aprendre mitjançant la reproducció de les eines que els alumnes podien provar i es va fer una demostració de com es pot encendre foc.

 

VISITA AL MUSEU DEL CINEMA

El passat dijous 29 de novembre els alumnes de 2n d’ESO van visitar el Museu del Cinema de Girona. Allà van conèixer l’origen i els antecedents del cinema i van fer diferents tallers relacionats amb la imatge i la fotografia: uns alumnes van fer un taller d’animació, uns altres en van fer un de 3D, i els darrers, un de fotografia.

SETMANA DE LA CIÈNCIA

Amb motiu de la celebració de la setmana de la ciència, el passat 15 de novembre, els alumnes de l’optativa de Física i Química de 4t d’ESO i els alumnes de 1r i 2n de batxillerat cientìfic van gaudir de tallers-espectacle de química a càrrec del professor Josep Coromines. L’experiència va ser molt profitosa, ja que tots els experiments enriquien el currículum de l’optativa de 4t d’ESO i de batxillerat, tot reforçant i ampliant els continguts que es treballen a la matèria.

El mateix 15 de novembre, en el marc del projecte Som-hi, els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Vall d’Aro van poder realitzar una sèrie d’experiments ideats i elaborats per alumnes de 3r d’ESO del nostre centre. Acompanyats pels seus mestres, els alumnes van poder viure de primera mà experiències de les matèries de química, física i biologia als laboratoris del nostre institut. L’experiència va ser molt enriquidora per part de les dues bandes, de ben segur que ho repetirem!

  

  

                       

L’EXILI REPUBLICÀ i LA MATERNITAT D’ELNA

L’EXILI REPUBLICÀ i LA MATERNITAT D’ELNA 
amb l’ ASSUMPTA MONTELLÀ.

El passat dilluns, la historiadora Assumpta Montellà va venir a l’Institut a fer una xerrada als alumnes de 4t d’ESO sobre “L’Exili Republicà i la Maternitat d’Elna”. L’autora va explicar el periple per a poder escriure aquest llibre: seguir el fil de la memòria d’alguns testimonis que li han explicat la seva experiència durant l’exili republicà. La vida de les famílies que van haver de marxar a França a partir del 26 de gener de 1939 i el que es van trobar un cop allà: camps de concentració de persones refugiades que venien de tota la península i que sobrevivien en terribles condicions.

El treball de l’Assumpta ha estat donar a conèixer el que va significar la Maternitat d’Elna per les dones que van poder sortir dels camps per anar-hi a parir els seus fills. Un total de 597 infants van tenir la sort de néixer en mans d’una valenta infermera suïssa, Elisabeth Eidenbenz, sota l’empara de la Creu Roja Internacional. Entre aquestes mares també hi havia dones jueves que fugien dels nazis, responsables del tancament de la Maternitat. Aquestes i moltes més, van ser les històries que l’Assumpta ens va explicar i va acabar amb una reflexió sobre la realitat de les persones refugiades actualment arreu del món comparant-la amb la dels que van marxar durant i després de la Guerra Civil Espanyola.

 

3, 2, 1… PREPARATS PER A LA MARATÓ DE TV3!

Un any més, l’Institut Ridaura vol ser solidari i fer la seva aportació a la Marató de TV3, que aquest any dedicarà la seva recaptació al càncer. Els alumnes i professors del centre ja han començat a portar els productes que serviran per elaborar els lots que es donaran com a premis el dia de la quina solidària, que farem el divendres 21 de desembre.
Us animem a tots a participar i poder contribuir a la cura d’una malaltia que malhauradament ens toca  molt de prop.

Visite au Lycée Français

Mercredi 21 novembre les élèves de Batxibac ont visité le Lycée Français de Barcelone pour s’orienter aux études supérieures en France.
#CampusFrance #Parcoursup #BatxibacRidaura

Ruta de les Fonts

El passat dimecres, els alumnes de primer d’eso van fer la sortida per la zona, la Ruta de les fonts.

 

“POSA’T A LES SEVES SABATES!”

POSA’T A LES SEVES SABATES!”
59 SABATES VERMELLES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.
25N MAI MÉS! 

El Grup d’Igualtat de l’Institut Ridaura, format per alumnes de 4t d’ESO i en el marc del Projecte de Servei Comunitari, han participat, conjuntament amb el Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro, en la realització de l’activitat “Pintem sabates vermelles contra la violència masclista”.

Sota el lema creat pels mateixos alumnes ” Posa’t a les seves sabates!” i 25N Mai més!”, han pintat sabates vermelles per a la instal·lació que han dissenyat a l’entrada de l’Institut i que es podrà veure fins el 21 de novembre.

En paraules dels mateixos alumnes, “el motiu és denunciar la violència i conscienciar a tothom que no volem ni una víctima més. El 2017, 59 persones (51 dones i 8 infants) han mort injustament en mans de les seves parelles o “ex”!”

Les sabates vermelles canviaran d’instal·lació el divendres 23 a les 19h a la Plaça del Mercat de Santa Cristina d’Aro durant la celebració dels actes organitzats pel Dia Internacional Contra la Violència Masclista. https://santacristina.cat/noticies/8481-alumnes-de-secundaria-pinten-les-sabates-vermelles-contra-la-violencia-masclista-de-santa-cristina-d-aro.html

Link vídeo TVCosta Brava:

PROJECTE KA1

El curs passat l’Institut Ridaura, juntament amb  set instituts més de tot Catalunya, va entrar a formar part del consorci GEETS (Global Education & European Teachers Strategies), gràcies al qual el centre es beneficiava d’un projecte Erasmus de mobilitat del professorat coordinat pel Departament d’Ensenyament.

 Aquesta mobilitat es va concretar aquest estiu amb la formació de dues professores del centre en noves metodologies, concretament, l’Elisa Ruiz es va formar a Dublin fent el curs “Theory and practice of CLIL” i l’Àngels Jariod va anar a Berlin per assistir al curs de “Project Based Learning”. Aquesta formació continuarà al mes de gener quan una altra professora, la Júlia Falgàs, viatgi a Àustria a realitzar un “Job shadowing”.

 La finalitat d’aquesta formació és que aquestes noves metodologies d’ensenyament-aprenentatge apreses es vagin instaurant al centre progressivament, mitjançant la formació de tot el claustre a través d’un grup impulsor.

 De moment ja s’ha fet la transferència al centre i també un intercanvi d’experiències a la seu del Departament d’Ensenyament a Barcelona, amb tots els centres que participen en aquest consorci.

  

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

 

  • Inici del procés: a partir del dia 5 de novembre de 2018
  • Exposició dels censos: fins el 9 de novembre
  • Reclamacions als censos: entre el 5 i el 9 de novembre
  • Resolució reclamacions als censos: 14 de novembre
  • Constitució de les meses electorals: el dia 14 de novembre de 2018
  • Votacions: dimecres 28 de novembre de 2018

                            

Guia iEduca per als pares

En aquest enllaç trobareu tota la informació per modificar el perfil, canviar la contrasenya o incorporar l’adreça de correu electrònic:

 

 

 

Guia Ieduca

iEduca Tokapp

  Adjuntem el full informatiu per tal que les famílies puguin descarregar-se l’aplicació de iEduca en els seus dispositius mòbils.

 

iEduca Tokapp

Atentament,

Direcció Institut Ridaura

Us comuniquem que les reunions informatives d’inici de curs tindran lloc:

  • 1r, 2n i 3r d’ESO:  dimarts, 9 d’octubre de 2018, a les 19.00 hores.
  • 4t d’ESO: dimarts, 16 d’octubre de 2018, a les 19.15 hores.
  • Batxillerat: dimarts, 16 d’octubre de 2018, a les 19.00 hores.

Atentament,

Direcció Institut Ridaura

PRESENTACIÓ DE LES ÀREES DE JOVENTUT DE CASTELL-PLATJA D’ARO I SANTA CRISTINA D’ARO

Com cada inici de curs, del 24 de setembre al 5 d’octubre, els tècnics de l’Àrea de Joventut dels municipis de la Vall d’Aro, juntament amb les informadores del Punt d’Informació Juvenil, han presentat els serveis de les respectives àrees a les sessions de tutoria de tots els nivell d’ESO i Batxillerat. La presentació, que s’ha dut a terme a través de diverses dinàmiques adaptades a cada nivell educatiu, ha permès als alumnes de conèixer l’àmplia i enriquidora oferta de serveis i activitats de què poden gaudir a ambdós municipis.

Així mateix, des de les Àrees de Joventut i amb el suport d’ACAS, s’han programat activitats de Salut per a cada etapa evolutiva, que es duran a terme al llarg dels tres trimestres del curs.

Moltíssimes gràcies pel vostre compromís amb els joves de la Vall d’Aro!