Inici de curs 19/20

Per tal de facilitar l’acollida dels alumnes de 1r d’ESO el primer dia de curs, dijous 12 de setembre de 2019, l’horari previst serà:

9.15 h a 13.00 h: Acollida dels alumnes de 1r d’ESO.

11.00 h a 13.00 h: Acollida dels alumnes de 2n, 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat.

Hi haurà un únic servei de transport de 11.00 h a 13.00h, per la qual cosa, i per tal de crear un clima acollidor per als alumnes que comencen l’institut per primera vegada, agrairem que les famílies dels alumnes de 1r d’ESO els portin aquest primer dia a les 9.15 h. A les 13.00 h aquests alumnes de 1r d’ESO podran tornar amb el transport escolar.

Per gentilesa de l’AMPA, el primer dia de classe l’alumnat inscrit al Programa Municipal Reciclatext es trobarà els llibres del curs a sobre de la seva taula. Us recordem la importància de posar el nom de l’alumne/a a cada llibre i de folrar els llibres que no ho estiguin perquè són nous d’aquest any.

Atentament,

Equip Directiu

 

VISITA GUIADA AL SERVEI DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA I ARXIU DE CASTELL-PLATJA D’ARO

Al llarg de la setmana del10 al 14 de juny, a l’hora de Socials, els alumnes de 4t d’ESO han realitzat una sortida al Servei de Gestió Administratiu i Arxiu de Castell-Platja d’Aro situat molt a prop de l’Institut.
De la mà dels arxivers han pogut conèixer el funcionament intern del servei municipal i quina documentació conté. Podeu veure els fons i col·leccions de què disposa i altres informacions a la seva web: http://arxiuplatjadaro.blogspot.com
Volem agraïr molt sincerament la seva atenció.

EXÀMENS DELF 2019

Avui s’han publicat les qualificacions de les proves DELF de la convocatòria 2019, i no podem estar més contents i satisfets pels nostres alumnes : el 100% han aprovat i superat amb nota aquests exàmens. Amb més del triple d’inscripcions que en els cursos anteriors, enguany, 73 alumnes han obtingut la seva certificació oficial (37 alumnes el DELF A2 i 36 el DELF B1).

Enhorabona i felicitats a tots! Estem molt orgullosos de vosaltres!!!

La Soirée 2019

Aquest dijous, 6 de juny de 2019, el Département de Langue Française de l’INS Ridaura organitza La Soirée 2019, una festa per a tots els alumnes presentats a les proves oficials DELF (A2 i B1) i per als alumnes BatxiBac, presents i futurs. Us esperem a tots, familiars i alumnes, a les 19h, amb moltes ganes de celebrar els vostres èxits i el vostre esforç!

IV Concurs d´infografies del projecte EFEC

 

 

La Miriam Belmonte, de 4t d´ESO, ha estat la guanyadora de la Demarcació de Girona del IV Concurs d’Infografies del projecte EFEC (Educació Financera a les Escoles de Catalunya). L’acte de cloenda del projecte i el lliurament de premis va tenir lloc el passat dimarts 28 de maig.

Com cada any, els alumnes de 4t d’ESO han gaudit de dos tallers sobre educació financera, Administrant els teus diners i Endeutar-se amb seny, impartits pels voluntaris Vera Casoni i Jordi Grau. Moltíssimes gràcies!!

XERRADA AMB LA NADIA GHULAM

El dimarts 21 de maig, els alumnes de 4t d’ESO van tenir l’oportunitat d’escoltar l’experiència vital de la Nadia Ghulam i de la gent del seu país, l’Afganistan. El seu missatge, colpidor i entusiasta alhora, va ser una gran lliçó d’humanitat.

Els alumnes van poder conversar amb ella i consultar tot allò referent al llibre que s’acaben de llegir, “El secret del meu turbant”. Si esteu interessats en la seva obra, a la biblioteca de l’Institut disposem d’un exemplar dels seus tres llibres.

Gràcies Nadia.

NOVA EDICIÓ DEL CONCURS PICALLETRES

Dimecres 8 de maig els alumnes de 3r van participar en una nova edició del concurs Picalletres, que enguany  ha tingut lloc a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.

Es tracta d’un concurs lingüístic on els alumnes posen a prova la seva capacitat de lletrejar correctament un seguit de paraules de dificultat creixent i de respondre preguntes relacionades amb el coneixement de la llengua.

Hi vam participar amb dos equips, formats per l’Agnès Castillo, l’Adrià Martí i en Nico Correa per una banda i, per l’altra, en Gerard Baixés, l’Elizaveta Ribas i l’Alejandro Mesas, als quals volem felicitar pels seus encerts i per haver representat tan bé  l’institut.

El programa serà retransmès per TV Costa Brava properament.

    

TALLERS DE TRIPLE A: JOVES FEMINISTES DE CALDES DE MALAVELLA

El 29 d’abril vam rebre la visita de Triple A, un col·lectiu de joves feministes de Caldes de Malavella. Durant tot el matí, van fer tallers sobre Igualtat de gèneres a totes les classes de 3r i 4t en els quals, d’una banda, presentaven els orígens del col·lectiu i els seus projectes i, de l’altra, feien dinàmiques amb els nostres alumnes amb la finalitat de treballar conceptes com els estereotips socials, la discriminació, la diversitat de gènere, etc.

Aquell mateix dia, a l’hora del pati, el nostre grup de voluntariat per a la Igualtat i el col·lectiu Tiple A van fer un intercanvi d’experiències en què van poder compartir els diferents projectes que han dut i duen a terme, així com les dificultats que es troben a l’hora d’emprendre’ls i la satisfacció que els comporta veure’n els resultats.

A la planta baixa del centre, fa quinze dies que tenim exposada una mostra de l’últim projecte de les joves caldenques que es diu 100 anys de Lluita. Un segle d’heroïnes anònimes de Caldes de Malavella, en què es mostra el resultat d’una enquesta realitzada a diferents dones de Caldes de diferents edats i tracta sobre l’experiència de ser dones en la societat en la qual els va o els ha tocat viure. Moltíssimes gràcies al col·lectiu Triple A i a l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Caldes de Malavella!!

  

           

 

EL RIDAURA A LA 3a FASE DEL CONCURS FEM MATEMÀTIQUES

El passat dissabte 4 de maig va tenir lloc a Tarragona la fase final i lliurament de premis del Fem Matemàtiques 2019 al Moll de Costa del Port de Tarragona. En la jornada van competir una setantena d’alumnes d’arreu de Catalunya, classificats després de les dues fases prèvies entre els prop dels 13.000 estudiants que s’hi han inscrit en aquesta 25a edició.

L’Ivan Mulà hi va participar i va quedar segon classificat en prova per equips. Enhorabona, Ivan!!

dav

 

 

EL SETÈ ART DEL RIDAURA

Els alumnes Miriam Belmonte i Víctor Moreno, de l´optativa Fem Vídeo de l´Institut Ridaura, han estat els guanyadors del Premi LLibreria 22 del MINIREMAKES 2019 pel seu remake Swiss Army Man. Enhorabona a tots dos i també als altres companys de classe que han participat i han deixat el llistó molt alt!
La gala de lliurament de premis i projecció ha tingut lloc aquest dissabte, 4 de maig, a la Sala Polivalent de Castell d´Aro. El guanyador del 1r premi va ser l´Adam Yadlovski, ex-alumne del nostre centre, que actualment estudia a l´ESCAC de Terrassa.
És la 9a edició d´aquest  concurs, convocat per l´Associació Arocinema, amb la col.laboració de l´Ajuntament de Castell-Platja d´Aro i la Llibreria 22 de Girona, que proposa als artistes participants reproduir en qualsevol tècnica una escena de 30 segons a tres minuts i mig, d´una pel.lícula, sèrie de televisió o vídeoclip musical fàcilment identificable pel gran públic.

 

FIRA CIÈNCIA ENTRE TOTS

Aquest dissabte, 4 de maig, els alumnes de 2n i 3r d’ESO han tornat a participar a la fira Ciència entre tots de Girona, enguany en la seva 6a edició dedicada a les dones científiques.
Els experiments que presentaven els nostres alumnes estaven inspirats en la feina d’algunes d’aquestes dones, com:
Hipàtia d’Alexandria, que fa uns 2500 anys va idear uns primers aparells per a mesurar densitats de líquids.
Émilie du Châteletque traduí al francès i comentà l’obra de Newton i defensà el concepte d’energia cinètica de Leibniz. 
Hélène Dutrieuaviadora pionera que va inventar i patentar un bucle per a les seves acrobàciesEls alumnes han treballat el funcionament dels loops, com els que troben als parcs d’atraccions.
Lise Meitner i Ida Tacke, científiques que ideen la fissió nuclear i les reaccions en cadena. Els alumnes han explicat aquests dos fenòmens amb models a la fira.
Les “calculadores humanes” de la NASA, entre les quals destaca Katherine Johnsonque el 2018 complí 100 anys, i que amb la seva capacitat de càlcul va permetre enviar l’home a la lluna l’any 1969. Els alumnes han ideat un experiment per enviar “coets” a la lluna i ensenyaven les trajectòries als visitants de la fira mitjançant el programa Geogebra.
Una vegada més, molt bona feina, nois i noies del Ridaura! Estem molt orgullosos de la vostra implicació i estem segurs que tindreu ganes d’aprendre més coses d’aquestes dones tan extraordinàries!!!

OBRA LA TENDRESA AL TEATRE POLIORAMA DE BARCELONA

El passat 10 d’abril, els alumnes de 4t van anar al Teatre Poliorama a Barcelona a veure l’obra de
teatre La Tendresa, una producció de DAGOLL DAGOM I T DE TEATRE.  
Va ser tot un luxe en majúscules veure en directe grans actors interpretant un text escrit i dirigit per Alfredo Sanzol, inspirat en les comèdies de Shakespeare!

XERRADA INFORMATIVA ORIENTACIÓ 4t ESO

El proper dimecres, 8 de maig, a les 19:00 h,  tindrà lloc a la biblioteca de l’institut Ridaura la xerrada informativa sobre orientació educativa postsecundària per a pares i alumnes. Prèviament, a cada tutoria, la cap d’estudis i la coordinadora pedagògica informaran els alumnes sobre les diferents modalitats de batxillerat que es poden cursar en el nostre institut.

Us hi esperem a tots!!!!