Viatge a Àger. Final curs Batxillerat

Del 18 al 21 d’abril vam anar un grup de 8 alumnes de Batxillerat i 2 professors a la Vall d’Àger a gaudir d’una estada per la zona i fer una sèrie d’observacions astronòmiques diürnes i nocturnes al Parc Astronòmic del Montsec

Ens van mostrar el sol de dia vist per un telescopi especial que permet veure’l i també unes activitats nocturnes que van consistir en una visita al Planetarium on vam veure una pel·lícula d’astronomia digital en 3D. També vam fer una sèrie d’observacions amb diversos telescopis que ens van permetre veure les estrelles, les constel·lacions, algunes nebuloses i galàxies i alguns planetes com Júpiter, amb 3 de les seves 4 llunes més visibles des de la Terra.

Vam completar l’estada amb dues activitats més: un matí vam fer una ruta pel Congost de Mont-rebei i vam poder gaudir de l’especularitat d’aquest tram del riu Noguera Ribagorçana que fa de frontera natural entre Catalunya i Aragó i que gràcies a la seva força ha aconseguit obrir aquest camí natural per la muntanya. L’última activitat va consistir en una visita guiada a la Col·legiata-castell de Sant Pere d’Àger i a tot el casc antic d’aquest poble. Ens van explicar alguns dels trets i continguts històrics més rellevants d’aquesta zona i d’aquest poble fundat per Arnau Mir de Tost.

Que no se m’oblidi… La tarda del primer dia després d’arribar al poble en autobús vam aprofitar per fer una caminada d’unes tres hores per veure l’ermita de la Pedra d’Àger, situada a uns 1000 m d’alçada, amb unes vistes de tota la vall espectaculars.

Accés a l’àlbum de fotos