Sant Jordi 2019

La celebració de Sant Jordi ha estat aquest any molt especial. Diferents activitats i tallers, una celebració castellera i una mostra de ball de bastons van servir de preludi al lliurament de premis literaris al centre cívic Rogelio Soto.

La diada de Sant Jordi commemora la mort d’aquest sant, el 23 d’abril de l’any 303. A tota Catalunya l’ambient és festiu i s’omple de paradetes en els quals es venen roses i llibres, però la festa mostra la seva màxima expressió en les places de tots els pobles i ciutats, que aquest dia llueixen especialment. Per Sant Jordi s’organitzen Jocs Florals i activitats culturals, signatures de llibres per part dels autors, lectura de textos i poemes, retransmissions en directe de mitjans de comunicació, etc. La venda de llibres i roses, i la reivindicació cultural, es converteix en una celebració popular en la qual s’entremesclen altres actes (sardanes, castells, exposicions…) que fan que la festa sigui més festa que mai.

Nosaltres no ens volem quedar enrere i preparem la nostra festa particular al voltant del símbol de la rosa i del llibre. Així, a més d’una parada d’intercanvi de llibres i de diferents tallers per celebrar el dia de Sant Jordi (commemoració del centenari de Joan Brossa, roses de papiroflèxia, punts de llibre, mandales, redecoració de llibres vells, mostra de relats curts de por i misteri), la colla castellera del Ribot ha aixecat diversos castells i l’alumnat de 1r d’ESO ha fet una exhibició de ball de bastons. A continuació, al centre Cívic Rogelio Soto, s’han donat els premis als millors treballs literaris en les diferents llengües. Gràcies per la feina dels alumnes i professors que feu possible que aquest dia sigui especial!

Si voleu fer-hi un cop d´ull… ja ho sabeu!!! Esperem que us agradi!!!

 

Àlbum de fotos