Història

Fundat l’any 1985, l’IES del Pont de Suert és l’únic institut de l’Alta Ribagorça i està ubicat a la seva capital, El Pont de Suert, població molt propera a la frontera amb l’Aragó. L’edifici actual va ser inaugurat la primavera de l’any 1991. Actualment hi estudien uns 310 alumnes repartits entre l’ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior. Els alumnes són principalment del Pont de Suert, Vilaller, la Vall de Boí i la Ribagorça Oriental (Osca) encara que a la Formació Professional tenim alumnes d’altres punts de Catalunya i d’altres comunitats autònomes.

3_Hall_2

Som un centre bastant petit. Tenim uns 140 alumnes d’ESO repartits en dues línies, la qual cosa ens dona una bona ratio per aula. De Batxillerat tenim uns 50 alumnes entre els dos cursos. Aquests alumnes solen provenir de la nostra àrea geogràfica, la Ribagorça.

7_Passadis_Planta_Baixa_1

A la Formació professional tenim un total de 120 alumnes. 90 d’ells cursen els cicles, tant de grau mitjà com superior, corresponents a la família d’activitats agràries. Per a més informació visiteu les seves pàgines aquí. Aquest setembre, a més, hem començat un nou curs d’aquesta família. Es trata d’un curs anomenat d’Educació i control ambiental, d’un any de durada, amb el qual s’obtindrà un doble grau. Teniu més informació aquí.

6_Bar_2

El curs 2009-10 vàrem posar en marxa un cicle formatiu de grau mitjà de la família d’activitats esportives anomenat Conducció d’activitats físico-esportives al medi natural – Especialistes en estacions d’esquí. Es tracta de tota una novetat que només es pot estudiar en el nostre centre i que s’està consolidant.