Àrea de Guissona: de petita cooperativa a gran empresa

L’Àrea de Guissona és una empresa dedicada a la producció i comercialització dels seus propis aliments. La seva seu principal està situada a Guissona, un municipi de la comarca de La Segarra.

L’empresa va néixer com una petita cooperativa i a hores d’ara és una gran empresa amb 440 botigues arreu d’Espanya i més de 1200 grangers que treballen subministrant bestiar, ous i aus que comercialitzen a Bon Àrea.

L’Àrea de Guissona produeix i comercialitza tots els seus aliments sense cap intermediari i per això, pot vendre molt més barat els seus productes amb molt bona qualitat. Cada dia portan a l’escorxador 5500 porcs, 500 corders, 150 vedelles, 117000 pollastres, 11000 guatlles i 6000 galls dindis.

A més a més, l’empresa ofereix treball a més de 4000 treballadors, tant a les botigues, com  al camp, com transportant aliments…

El dia 4 d’octubre els alumnes de 4t ESO de l’Institut Pere Fontdevila van fer una excursió a la seu principal de l’Àrea de Guissona. Un alumne va voler valorar l’excursió: “La visita m’ha semblat força interessant i tot el que ens han explicat també, però les olors que desprenen les sales no són molt agradables”.

 

Júlia Carreras

Octubre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>