Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La setmana del 18 al 22 de novembre, el centre ha participat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/), una iniciativa impulsada pel projecte LIFE+ de la Comissió Europea i, des del territori, per l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. En aquest projecte hi poden participar escoles, instituts, empreses, administracions, associacions i particulars. Els objectius són els següents:

    • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus.
    • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus.
    • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos participants mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
    • Fer canviar el comportament quotidià en relació amb el consum i la producció de residus.

 Des del Comitè Ambiental de l’Institut s’han realitzat dues accions:

La primera acció ha consistit en la projecció a les hores de tutoria de tots els cursos de l’ESO i de Batxillerat d’un filmet realitzat per l’alumne Pep Ribera de 3er d’ESO C. Aquest filmet es va gravar el dia 27 de setembre durant l’Aturada contra el Canvi Climàtic i ha servit per fer reflexions sobre la generació i la separació de residus al centre.  Al següent enllaç podeu veure el filmet.

https://drive.google.com/open?id=1UbwGILjavTgclOgnINQWNhGVeAk2Tk5O

La segona acció ha consistit en una penjada de cartells als passadissos de l’institut elaborats pels membres del Comitè Ambiental de 4rt ESO. En aquests cartells s’hi mostren missatges contundents que haurien de fer-nos reflexionar sobre la quantitat de residus que generem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>