Sara Saladich recull el premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca
09/12/19Què fan un químic i un matemàtic a la cuina?
Sembla un acudit però no ho és. És el treball que ha fet l’alumna Sara Saladich Cavallé amb el seu treball, Postres d’hidromel i fractal fluid, utilitzant la química i les matemàtiques per modificar els ingredients d’unes postres. En concret, tracta sobre l’aplicació dels fractals —figures geomètriques combinades a diferents escales que es troben en els aliments i en la naturalesa— a la cuina molecular.
Aquest treball ha estat guardonat amb el primer premi UB – Ferran Adrià i el passat dimarts dia 3 de desembre es va realitzar l’acte de lliurament de premis que va tenir lloc a l’Edifici Històric de la UB.
La Sara va fer un discurs agraint l’oportunitat de participar en aquest premi i va recollir el guardó de la mà del propi Ferran Adrià.
L’enhorabona a la Sara i que la ciència continuï a la cuina!
Aquí teniu l’enllaç a la noticia que ha publicat la UB:
https://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2019/12/013.html
Juguem amb Tirant lo Blanc
03/12/19Divendres 22 de novembre, els alumnes de 1r de Batxillerat van participar en un Scaperoom sobre la lectura prescriptiva de llengua catalana, Tirant lo Blanc.
Guiats per la directora del joc, van viatjar a l’Edat mitjana i es van convertir en cinc grups presoners que havien… Llegeix més»
Projecte de música a 3r d’ESO
24/11/19Els de tercer vam anar al TNC
24/11/19La setmana de la Ciència en imatges
20/11/19La setmana passada es van organitzar activitats relacionades amb la ciència en motiu de la Setmana de la Ciència. Es van organitzar diverses experiències com : reaccions químiques, impressió en 3D , llançament de coets propulsats per aigua, etc…
Aquí teniu un recull en imatges de… Llegeix més»
Segueix-nos!