Any Internacional de la Taula Periòdica

La coneix tothom, farà cent cinquanta anys, té molta química i és d’origen rus!!

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), amb el propòsit de celebrar el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa 150 anys.

El 1869, el químic rus Dmitri Mendeléiev va disposar els elements químics en una taula segons la relació entre els seus pesos atòmics i les propietats. Des d’aleshores fins a l’actualitat, s’hi ha anat incorporant nous elements químics, i s’ha passat dels 65 inicials als 118.

Recentment, es van validar quatre nous elements, el 113, nihoni (Nh); el 115, moscovi (Mc); el 117, tennessi (Ts), i el 118, oganessó (Og).

Els noms dels elements han d’estar relacionats amb un personatge o concepte mitològic, un mineral, un lloc o una regió geogràfica, una propietat de l’element o un científic.

Amb aquesta celebració, es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la cerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Alumnes de 3r d’ESO A de l’institut han construït una gran taula periòdica, on a més de trobar-hi els elements amb el seu símbol, també podem trobar-hi l’ús que se’n dóna a cada element.

Una gran feina!!

  

  

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>