Premi Exporecerca – TdR

El Ferran Castells Ferrer ha obtingut, amb el seu treball de recerca De tots colors,  el Premi Especial Jordi Domènech que li permet participar a Mostratec (Novo Hamburgo, Brasil), del 20 al 25 d’octubre de 2020.

Aquest premi, de la categoria C,  forma part dels premis que s’atorguen als Treballs de recerca presentats a la fira XXI Exporecerca Jove, al Citilab de Cornellà de Llobregat els dies 26 (només per la tarda), 27, 28 i 29 de Febrer. https://magmarecerca.org/exporecerca/

De Tots Colors és el títol d’un curtmetratge de ficció que té com a base la teoría del color. És a partir d’aquesta teoria que s’han creat uns personatges que recreen una història de desavinences familiars. S’ha dut a terme una personificació dels colors primaris i secundaris partint d’una recerca teòrica, juntament amb les pròpies interpretacions, per poder crear una descripció física i psicològica i les relacions que sorgeixen entre ells.

Han sigut molts mesos d’esforç, de treball i constància amb el millor equip artístic que es podria desitjar. Aquests quatre dies he estat exposant el meu treball de recerca a jurats, a gent que he conegut aquí, a gent diversa, a portuguesos, a holandesos, a belgues… milers de cops explicant un mateix treball que ha marcat un abans i després en la meva vida. Cada cop que l’explicava, ho feia amb la mateixa il·lusió com la primera vegada, a les últimes una mica més cansat, però amb l’orgull i la satisfacció de defensar un projecte que no en puc estar més orgullós! Ha sigut un treball amb equip, cada peça d’aquest engranatge era imprescindible per que pogués sortir el resultat final. Aquest grup de persones ha sigut la meva millor lliçó, i ho he dit cada vegada quan ho explicava. Durant aquests dies he vist mil vegades el tràiler del curtmetratge i les fotos del rodatge i el procés han estat allà penjades, per tant ha semblat com si aquest equip artístic estés allí, acompanyant-me. Ha sigut una experiència inolvidable, dona gràcies especialment a l’Adrià Ibáñez , membre de MAGMA, Associació per Promoure la Recerca Jove i gran amic meu, per haver-me suportat aquests quatre dies tant intensos i haver pogut compartir tantes emocions i vivències plegats.

I sí, ha sigut l’entrega de premis. i tot aquest esforç d’aquests mesos me l’han recompensat amb la millor nota del jurat de tots els stands (del meu apartat) i poder anar a exposar aquest treball a una fira a Brasil a l’octubre.