Els de 3r d’ESO, vam anar a collir olives.

fullsizerender-8Amb temperatures sota zero, el dijous passat (setmana dels tres barbuts) l’alumnat de 3r d’ESO vam anar a collir olives al poble de la Granadella al bell mig de les Garrigues. Les professores de socials van pensar que seria interessant que nosaltres, joves urbans, sapiguèssim  com és la feina a pagès.

Malgrat el fred, ens ho vam passar molt  bé. Primer vam esmorzar i després d’estendre les borrasses i agafar la raspa  vam començar a collir olives. Les vam abocar en un sac i les vam portar al molí on les van pesar. El meu grup en va collir 16 kg. Un cop al molí  modern de la cooperativa ens van ensenyar tot el procés de transformació de l’oliva en oli. Tot seguit ens vam passejar pel Museu de l’oli de Catalunya ubicat a la Cooperativa, edifici construït a principis del segle XX i per acabar vam fer un tast d’oli com si fossim professionals. Vam poder percebre amb l’olor i el gust la diferència entre l’oli verge extra d’oliva i oli procedent de processos químics. A més les monitores ens van explicar que  vam fer oleoturisme.

Quina sortida més profitosa !!! vam treballar el sector primari, el sector secundari i el sector terciari. Una lliçó de geografía humana en temps real.

I a més a més ens van regalar una ampolla d’oli de la cooperativa de la Granadella, evidentment,  verge extra!!!!!! Genial

 

més fotos ….