Alumnat d’Història de l’Art a Barcelona

  

El passat dijous 19 d’abril vam fer una sortida a Barcelona amb els de Segon de Batxillerat.Vam anar a veure diferents obres d’art.

Una vegada arribats a Barcelona, cap a les 10 hores del matí, vam anar a veure el Palau de la Música Catalana, una veritable joia modernista de Lluís Domènech i Muntaner. Una vegada visitat el Palau, vam agafar l’autocar i ens vam traslladar cap al passeig de Gràcia, per anar a visitar la Casa Milà, d’Antoni Gaudí. Una altra meravella arquitectònica, obra d’un artista mordernista internacional. Després d’una visita d’unes dues hores (molt ben guiada, per cert), vam tornar a agafar l’autocar per traslladar-nos cap a Montjuïc. Pel camí, encara vam poder veure l’escultura Dona i ocell, de Joan Miró, Quan vam arribar a Montjuic, just abans d’anar a dinar, vam poder fer una visita al Pavelló alemany, obra de l’arquitecte Mies van der Rohe. La visita, breu, fou molt interessant. Després vam tenir una hora i mitja de descans per menjar un entrepà i recuperar una mica de forces.

I cap a les 16 hores, visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Monjuïc. Una visita guiada d’una hora i mitja on vam poder veure moltes obres d’art (pintura i algunes escultures) d’artistes catalans de diferents períodes. Cal destacar que vam poder fer un bon anàlisi d’algunes obres d’art que estan incloses en les PAU.

Una vegada visitat el museu, vam poder disposar d’uns minuts per a descansar abans d’agafar l’autocar per tornar cap a casa. Allí, asseguts en plena falda de Montjuïc, vam poder gaudir del bon temps que ens va fer, de l’ambient cosmopolita de Barcelona, i, fins i tot, encara ens van quedar forces per ballar al ritme d’un músic de carrer. Cap a les 19 hores, però, vam haver de marxar cap a Lleida.

Al final, un dia fantàstic. Vam aprendre molt, vam gaudir fent-ho, i a sobre ens ho vam passar bé. Vam acabar una mica cansats, però esperem poder tornar-hi l’any que bé.