VIATGE A ROMA 4t D’ESO

ff

 

Roma és una ciutat magnífica, amb una pila d’història, que per molt que hi voltis sempre hi veus un racó nou. I si no hi has anat mai i la trepitges per primera vegada, cada racó és una sorpresa. 

Alumnes i professors de 4t hi hem anat des del 7 fins a l’11 de juny. Hem caminat molt: 45 quilòmetres, sense comptar-hi els interiors dels museus ni de les esglésies ni els passejos de les estones lliures

El nostre viatge ha estat amb autocar fins a l’aeroport i avió (després de passar uns quants controls i que a algú de nosaltres van registrar més que a altres “de cada x n’hi toca a un” ens va dir el senyor).
Arribada a Roma. Un cop aterrats, un autocar i una furgoneta ens traslladen a l’hotel Siracusa, al costat de Termini. Des d’allà, a peu, anem cap a santa Maria la Maggiore, la plaça de la Repúbblica, la basílica de Santa Maria degli Angeli, les Quattro Fontane, la plaça Spagna (que n’estan reformant l’escala), la piazza dei Poppolo i la Fontana de Trevi. Aquí comença a ploure i, corrent sota la pluja, tornem a l’hotel. Ah! és clar, entre mig, hem dinat prop de Santa Maria la Maggiore. Després de dutxar-nos, sopem i cap a fer un passeig, malgrat que estem cansadíssims, però paga la pena veure la ciutat de nit!

El segon dia, després d’haver dormit una estona, hem agafat el metro (primer i últim cop) i hem anat a visitar els museus del Vaticà (que grans que són! quantes sales hi ha? falta molt?); hem dinat pels voltants i hem entrat a visitar la Basílica (impressionant!), hem pujat a la Cúpula els qui no tenim vertigen, que som quasi tots. Després, hem anat cap a la piazza Navona, cap a la piazza Venèzia i cap a l’hotel, que ens mereixem un bon sopar. I havent menjat, hem anat cap a la Fontana de Trevi a veure-la il·luminada. Quin espectacle! Ah! i no oblidem que aquí comença la història del “paloselfie”, ara ja tots podrem sortir a les fotos.

El tercer dia ha començat amb pluja just després de sortir de l’hotel. Però aquest cop anàvem preparats amb paraigües i capalines i per aquells qui no en duien, cap problema: hi ha comerciants que apareixen del no res carregats amb estris per no mullar-nos. Tot i l’aigua, hem anat a peu al Panteó d’Agripa, l’hem admirat i, com que ja no plovia tant, hem anat fins al Trastévere, a perdre’ns per aquells fantàstics carrerons. Havent dinat (que ja feia sol), hem anat a ficar la mà a la Bocca de la Verità i després a visitar el Colosseu. Ostres que gran que és! I que bé que s’expliquen en Pau i l’Álvaro! És clar que mentre esperem que en surtin tots, apareix una corda i..apa a veure qui salta més. Com que ja és tard, tornem a l’hotel, ens arreglem una mica i cap a sopar. Avui celebrem dos aniversaris: Sara i Aina amb pastís i roses. Després, per fer tirar avall el sopar anem cap al Colosseu un altre cop, a veure’l il·luminat, que és ben diferent.

I ja s’acaba l’estada. L’últim dia a Roma, anem a veure l’Ara Pacis i el castell de Sant Angelo (xulíssim), després hem dinat a la piazza Navona, hem comprat algun record i cap a l’hotel a recollir les maletes, pujar-les a l’autocar i cap al port, que el vaixell ens espera per tornar. 

El vaixell és gran, molt gran i hi ha molts estudiants. Els cambrots estan força bé, malgrat que són petitons. Descobrim el vaixell: la sala de jocs, el bar, el menjador, la coberta, la discoteca. I es fa fosc i el vaixell es comença a moure. Es fan amistats noves, es balla, s’espera la sortida del sol, es dorm, es descansa. I ja està, dinem, recollim maletes, i ens esperem a la sala fins arribar a Barcelona, on ens espera l’autocar que ens acompanyarà fins a Caldes per retrobar-nos amb les nostres famílies.

Ha estat espectacular poder viatjar tots junts, perdre’ns poc, cansar-nos molt, aprendre molt, conèixer molts espais desconeguts, descobrir nous racons, fer nous amics, aprofundir amistats que ja teníem i ajuntar-nos al crit de: Manoleeets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>